WhatsApp eridi, ICQ küllerinden yeniden doğdu

Güncelleme Tarihi:

WhatsApp eridi, ICQ küllerinden yeniden doğdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2021 08:42

Dünyanın en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesi nedeniyle kan kaybetmesi yıllar önce yaygın bir şekilde kullanılan ICQ'yu yeniden sahneye çıkardı.

Haberin Devamı

ICQ, bir döneme damga vuran Rusya merkezli bir iletişim aracıydı ve Facebook, WhatsApp gibi yeni nesil uygulamaların hayatımıza girmesiyle birlikte tıpkı Live Messenger gibi hayatımızdan çıkıp gitti.

Ancak WhatsApp'ın geçtiğimiz haftalarda yeni gizlilik sözleşmesini kullanıcılara zorla kabul ettirmek istemesi dengeleri değiştirdi. Her ne kadar WhatsApp, bu kararını ertelese de pek çok kullanıcı alternatif uygulamalara yöneldi.

Telegram kısa sürede 500 milyonun üzerinde bir kullanıcıya ulaşırken, Signal ve BiP gibi diğer alternatif uygulamalara ilgi de büyük oldu.

WhatsApp eridi, ICQ küllerinden yeniden doğdu

ICQ ise yeniden sahneye çıktı. 1990'lı yıllarda yoğun olarak kullanılan platform, uzun bir süredir sessizliğini koruyordu. Ancak WhatsApp'a alternatif arayışına giren kullanıcıların ICQ'yu da tercih etmesi sürpriz bir gelişme olarak yorumlandı.

Haberin Devamı

100 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan ve Rusya merkezli DST şirketinin sahipliğinde olan ICQ, sadece Hong Kong uygulama mağazasında büyük bir başarı elde ederek indirilme sayısını kısa sürede 35 kat artırmayı başardı.

ICQ, kullanıcıların pek çok ihtiyacına cevap verebilen bir uygulama. Metin tabanlı ve görüntülü görüşmeler, 150 kişiye kadar grup oluşturabilme, anons kanalları gibi özelliklere sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!