V-Graph kendini batırdığını iddia ettiği Microsoft'tan şikayetçi

Güncelleme Tarihi:

V-Graph kendini batırdığını iddia ettiği Microsofttan şikayetçi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 06:53

Microsoft'a yöneltilen "hırsızlık" suçlaması, yazılım devinin canını çok fazla sıkabilir.

Haberin Devamı

1996'da Microsoft'a uygulamalarda web içeriklerini göstermeye izin veren "Web Widgets" ürününü teklif eden ve yazılım devi tarafından geri çevrilen V-Graph, şu sıralar Microsoft'u suçlamaya hazırlanıyor.

V-Graph'ın eski patronu Rob Morris, Microsoft'un kendi teknolojilerini alıp, uyarladığını; bunun firmalarının batmasına neden olduğunu söylüyor. Morris, teknolojinin 1990'larda Microsoft'un "web tarayıcısı savaşlarında" Netscape'i yenmesine yardımcı olduğunu, bunun yanında anti-tekel davalarında Internet Explorer'ın ayrı bir bileşen olduğunu ileri sürebilmesini sağladığını söylüyor.

Morris, "teknoloji için patent almayı düşünmediklerini, çünkü patentler için yeni bir şeye ihtiyaç olduğunu, ancak ürünlerini bir seneden uzun süredir sattıklarını" söylüyor. Durumu mahkemeye taşımayı planlayan Morris, Microsoft'un 1997'de aldığı patentin 2017'de sona ermeden önce geri döndürülmesini umuyor. Morris, şu ana kadar harekete geçmemelerinin nedeni olarak "bu durumun kendilerini bitirmesini" ileri sürüyor. Ancak internetten fon toplama olanağı, Morris için yeni bir fırsat ortaya çıkarmış.

Haberin Devamı

Morris, şu sıralar Indiegogo'da başlattığı Free the Browser kampanyasıyla ilk aşamada 35.000 dolar toplamayı amaçlıyor. Morris'in amacı, ABD Patent Ofisi'ne itirazda bulunmak için gerekli masrafları karşılamak. Morris, 250.000 dolar toplaması halinde davayı bizzat açabileceğini ve kendi başına savaşıp, Microsoft'un iddialarına cevap verebileceğini söylüyor. Morris'in kampanyası, haberi yayına hazırladığımız an itibariyle 234 dolar toplamıştı.


Microsoft tarihinden 14 donanım

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!