Tor kullanmak yasak mı? Mutlaka okuyun!

Güncelleme Tarihi:

Tor kullanmak yasak mı Mutlaka okuyun
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 10:10

Tor kullanmak yasak mı? Tor bilgisayara kurulduğunda girdiğiniz internet siteleri yüzünden polis evinize baskın yapabilir mi? İşte Tor kullananları ilgilendiren çok önemli bilgiler...

Haberin Devamı

Tor kullanmak yasal mı yoksa yasak mı sorunu uzun süredir akılları karıştırıyor; kimse de bu konuda resmi bir açıklama yapmıyor elbette. Ancak işin aslı Tor kullanımı yasak değildir; yani Tor kurulumundan yana bir sıkıntı yok; bilgisayara kurabilir ve internet sitelerine girebilirsiniz; ancak asıl sorun Tor Browser ile hangi internet sitelerine girdiğinizle ilgili.

Tor Browser Deep Web denilen ve internetin karanlık dehlizleri olarak da bilinen sitelere kapı açan bir platform. Tor'a girdiğinizde eğer çocuk pornosu gibi asla ve asla girmemeniz gereken internet sitelerine girerseniz, bu elbette sizin aleyhinize olabilecek bir durum ve yasal olmayan bu tür bir eylemin elbette bir yaptırımı da olacaktır. Tor sadece bir araçtır; normalde VPN mantığıyla çalıştığından yasaklı sitelere girilmesini sağlar, ancak Tor normalde Google'da aranıp bulunamayan içeriklere de kullanıcıyı götürebilme potansiyeline sahip geniş mi geniş karanlık bir okyanusa da kapı açıyor; o nedenle Tor'un nasıl kullanıldığı sizin kaderinizi belirliyor.

Tor'u kurdunuz; ancak Tor'u artık kullanmak istemiyorsanız da Tor'u silmenin çok basit bir yöntemi var. Bu yazımızı da hemen alttaki linkten okuyabilirsiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!