Spam e-posta sayısı düşüyor

Güncelleme Tarihi:

Spam e-posta sayısı düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 09:47

Bir zamanlar sıkça gelen kutumuza sızan istenmeyen e-postalarda bir ilk yaşandı, yarı yarıya azaldı.

Haberin Devamı

Güvenlik devi Symantec'in hazırladığı Haziran 2015 raporu, istenmeyen e-posta oranının Eylül 2003 tarihinden bu yana ilk kez yüzde 50'nin altına düştüğünü ortaya koydu.

Haziran ayı itibariyle spam e-posta oranı %49,7 oranına gerilemiş durumda. Bu oran geride bıraktığımız Mayıs ayında %51,5, Nisan ayında ise %52,1 seviyelerindeydi. En yüksek spam oranına sahip sektör ise %56,1 oranıyla madencilik oldu. Bu sektörü %53,7'lik oranla imalat ve %53,3 oranla inşaat sektörü takip etti. Bunların yanı sıra parakende, tarım, ormancılık, balıkçılık, finans, sigorta ve emlak sektörleri de en fazla spam oranına sahip diğer sektörler olarak kayıtlara geçti.

Symantec kullanıcıları uyararak, güvenlik uygulamalarını asla devre dışı bırakmamaları gerektiğini söyledi. Zira diğer saldırı yöntemlerinde büyük artış meydana gelmiş durumda. Haziran 2015 verileri 477 bin ransomware saldırısı olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

Güvenlik devi ayrıca 57.6 milyon yeni tip malware üretildiğini, bu oranın Mayıs ayında 44.5 milyon seviyelerinde olduğunu açıkladı.

50 YENİ OTOMOBİL DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!