Siri ve The Rock’ın oynadığı Apple reklamı Türkçe dublajla yayında

Güncelleme Tarihi:

Siri ve The Rock’ın oynadığı Apple reklamı Türkçe dublajla yayında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 08:27

Apple geçtiğimiz günlerde başrollerini 'The Rock' ve Siri'nin paylaştığı reklam filmini yayına vermişti. Reklam filminin Türkçe dublajının olmaması ise sevenleri sitem ettirmişti. Şimdi ise Apple, Türkçe dublaj ile karşımızda.

Haberin Devamı

'Güne Hükmet' adlı reklam filmi 30 Temmuz tarihinde Youtube'da yayına verilmişti. 'The Rock' takma adıyla da bilinen Dwayne Johnson ve Siri'nin başrollerini paylaştığı reklam filmi Youtube'da kısa sürede yoğun ilgi görmüştü. Fakat reklam filminin Tükçe alt yazısının bile olmaması Apple severleri sitem ettirmişti. Apple bunun üzerine sevenlerini kırmadı ve reklamın Türkçe dublajlı versiyonunu yayına verdi.

'Youtube Trend Videolar' listesine giren film'de Siri The Rock'a her konuda yardımcı oluyor. Siri, günlük programlarınnı hatırlatıyor, anımsatıcıları okuyor, mesaj gönderiyor, taksi çağırıyor, The Rock'un bir kelimesi ile onun için arama yapıyor, yanı kısacası Siri güne hükmediyor. Böylelikle Siri'nin yetenekleri gözler önüne seriliyor.

Siri ile neler yapılabilir?

Siri günlük her türlü asiste işlerini yapabilen bir sanal asistan. Yapabilecekleri ise yeni nesil iphonelarla dahada komplike hale gelmiş durumda. Tek bir komutla küçük bir arama yapmaktan, ev aletlerini açıp kapatmaya dek geniş bir yelpazesi var.

Bu özelliklerden bazıları ise şöyle:

Haberin Devamı

Aramalar: Siri, arama yapmak için pratik bir yöntem sunuyor. Siri kişilerinizi tanıyor, ilişkileri ve takma adları öğreniyor. Ayrıca şirketleri bulup aramanıza da yardımcı oluyor.

Mesajlar: Siri, hareket halindeyken veya arabanızdayken mesaj göndermenizi sağlıyor veya size en son mesajları okuyor.

Anımsatıcılar ve Uyarılar: Siri anımsatıcılar ve listeler oluşturarak yapmanız gereken işleri takip etmenize yardımcı oluyor. Ayrıca alarm ya da zamanlayıcı ayarlamayı kolaylaştırır.

Kişiler ve Takvim: Siri tüm kişi bilgilerinizi takip ediyor ve takviminizi yönetmenizi kolaylaştıyor.

Navigasyon: Siri, gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlıyor, iş yerlerini ve şirketleri bulup onlarla etkileşime geçmenize yardımcı oluyor. Mağaza çalışma saatlerini kontrol ediyor, internet sitelerini ziyaret ediyor, yorumları okuyor, fotoğrafları görüyor, yol tarifi alıyor, şirkete telefon ediyor ya da daha fazlasını yerine getiriyor.

Fotoğraflar ve Selfie’ler: Siri Fotoğraf uygulamasındaki favori fotoğraflarınızı bulabiliyor. Bunun dışında selfie çekmek için bir komutunuzla ön kamerayı açabilir.

Haberin Devamı

Dışarı çıkma: Akşam dışarı çıktığınızda Siri restoran bulmanıza, yol tarifi almanıza veya araç çağırmanıza yardımcı oluyor.

Eğlence ve Medya: Siri favori müziklerinize, TV programlarınıza, filmlerinize, podcast’lere ve sesli kitaplara erişmenize yardımcı oluyor. Oynatmayı başlatma ve durdurma gibi temel kontrollerin yanı sıra, müzik dinleme ve film izleme deneyiminizi de kişiselleştirerek tüm aygıtlarda içerikleri sıraya koyuyor ve soruları yanıtlıyor.

Ev yönetimi: Siri, HomeKit ile birlikte termostattan ışıklara ve güvenlik sistemine kadar evinizdeki her şeyi kontrol etmenize yardımcı oluyor. Evinizde bulunan ve HomeKit ile uyumlu aksesuarları tanıyan Siri, belirli bir anda onların hangi durumda olduklarını biliyor. Siri’den ev aletlerini açıp kapatmasını, ışıkları kısmasını veya belirlediğiniz ortamlardan birini ayarlamasını isteyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Egzersiz ve Antrenmanlar: Siri ile iPhone ve Apple Watch’unuzdaki antrenman uygulamalarını kontrol edebilirsiniz. Örneğin, Siri’ye koşu, bisiklet, yüzme veya kardiyo gibi bir antrenman başlatmasını söyleyebilirsiniz.

Ayarlar ve Sistem Tercihleri: Siri komutunuz üzerine Wi-Fi’yi açarak veya konum ayarlarını açık duruma getirerek aygıtlarınızı yönetmenizi sağlayabilir.

Uygulamaları Başlatma: Siri tek bir komutunuzla tüm uygulamalarınızı açabilir. Arkadaşlarınızla mesajlaşmak için WhatsApp’ı, araç çağırmak için Uber’i, arama yapmak için Viber veya Skype’ı, fotoğraf bulmak için Pinterest veya Facebook’u kolayca başlatabilirsiniz.

Acil durumlarda yardım alma: Acil durumlarda destek için Siri 112’yi arayabilir, en yakın hastaneyi bulabilir, uygun bir yardım hattı önerebilir veya yerel hizmet önerilerinde bulunabilir. Kullanıcılar "Hey Siri" diyerek iPhone’larına dokunmadan bütün bu hizmetleri başlatabilirler.

Videoyu izlemek için tıklayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!