Satılan kitapların yüksekliği Everest’i aştı

Güncelleme Tarihi:

Satılan kitapların yüksekliği Everest’i aştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 09:51

IDEFIX Sanal Kitap Fuarı, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen fiziki kitap fuarından 12 kat fazla ziyaretçi ağırladı. Fuarda üst üste konulduğunda Everest Zirvesi’ni aşacak sayıda kitap satıldı.

Haberin Devamı

21 Kasım-30 Aralık tarihleri arasında gelenekselleşen sanal kitap fuarının 14’üncüsünü düzenledi. Sanal Kitap Fuarı, imzalı kitaplar, yazar tavsiyeleri, yüzde 75’e varan indirim, çekilişler ve sürpriz etkinlikler ile renklenirken rekorlarla tamamlandı. 

14. IDEFIX Sanal Kitap Fuarı, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen fiziki kitap fuarından 12 kat fazla ziyaretçiyi ağırlarken hedeflenen 6 milyon ziyaretçi sayısına ulaştı. Fuar, dünyanın en büyük kütüphanesi British Library’nin yıllık ziyaretçi sayısı olan 1,75 milyondan, 4 kat fazla ziyaret edildi. Fuar boyunca satılan kitapların toplam yüksekliği ise Everest Zirvesi’nin 8.848 metrelik yüksekliğini aştı! 

KADINLAR DAHA ÇOK OKUYOR 

Sanal kitap fuarı boyunca kadınlar daha çok kitap satın aldı. Kadınların satın alma oranının yüksek olduğu şehirlerde ise Erzurum dikkat çekti. Sırasıyla kadın kitap severlerin daha çok kitap aldığı şehirler; İzmir, Düzce Aydın, Çanakkale ve Erzurum oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!