Samsung'un QLED TV’leri ile televizyonlarda akıllı ekran dönemi

Güncelleme Tarihi:

Samsungun QLED TV’leri ile televizyonlarda akıllı ekran dönemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 17:16

Samsung'un nesnelerin interneti (IoT) platformu SmartThings ile donatılan yeni QLED TV’leri, kullanım, izleme deneyimi ve tasarım konularındaki beklentileri yeniden tanımlıyor. QLED TV’ler TV Direct Full Array ve Ambiyans Modu gibi yeni özellikleriyle daha iyi görüntü kalitesine, sezgisel kumanda kolaylığına sahip.

Haberin Devamı

Samsung'dan yapılan açıklamada, televizyon teknolojisinin tarihsel gelişimi hakkında bilgi verilirken markanın yeni TV modeli QLED TV'nin özellikleri de sıralandı. Ana akım televizyonların piyasaya sürülmesinin üzerinden daha bir yüz yıl geçmemişken bu televizyonların temelini oluşturan teknolojinin çok fazla aşama kat ettiği belirtilen açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Büyük düğmeler, antenler ve devasa büyüklüğüne rağmen bununla orantısız küçük bir ekrandan oluşan ağır bir kutu olarak yolculuğuna başlayan televizyon, yıllar içinde hızla bambaşka bir çehreye büründü. Ekran büyürken kumanda paneli küçüldü, görüntüler berraklaştı, ses kalitesi hızla iyileşti. Ancak yıllar içinde sağlanan bu hızlı gelişmeye rağmen TV'nin son on yıl içindeki gelişimi ve 2008 yılında Akıllı TV'nin kullanıcıların hizmetine sunulması gerçek anlamda bir sıçrama anlamına geliyor. 

Haberin Devamı

Açıklamada, "Samsung'un ilk akıllı televizyonu kullanıcılara haberleri, hava durumunu ve diÄŸer çevrim içi bilgileri gerçek zamanlı olarak kontrol etmekten USB sürücüsüne veya PC baÄŸlantı portuyla bilgisayardaki bilgilere eriÅŸime kadar büyük olanaklar sunuyordu. Bu özellikler televizyon kavramını da yeniden tanımladı ve bir TV cihazının sunduÄŸu içeriÄŸi ve iÅŸlevleri ileriye taşıdı." bilgileri verildi.Â

Samsungun QLED TV’leri ile televizyonlarda akıllı ekran dönemi
Akıllı özelliklerin her geçen yıl hızlanarak zenginleşmesi sayesinde sonraki yıllarda Samsung'un Akıllı TV’lerinin de bir dönüşüme uğradığı ifade edilen açıklama şöyle tamamlandı:

"Çok kısa süre içinde kullanıcılar TV cihazları üzerinden fotoğraflarını ve videolarını paylaşabilir, doğrudan TV cihazları üzerinden uygulama ve içerik arayıp indirebilir, PC ve diğer aygıtlarına kablosuz olarak erişebilir, İzle-Öde içeriklerine erişebilir ve hatta TV'lerine sesle veya hareketle kumanda edebilir hale gelmişti. Yalnızca on yıl önceki TV cihazlarıyla karşılaştırıldığında bile Samsung'un Akıllı TV’leri geleceğin teknolojisini temsil ediyor, akıllı işlevleri yeni baştan kurguluyor ve izleme deneyimini öncekinden daha basit ve akıllı hale getiren özellikler sunuyordu. 

Haberin Devamı

Samsung'un IoT platformu SmartThings ile donatılan yeni QLED TV’ler, kullanım, izleme deneyimi ve tasarım konularındaki beklentileri değiştiriyor. Ayrıca TV Direct Full Array ve Ambiyans Modu gibi yeni özellikleriyle daha iyi görüntü kalitesine, sezgisel kumanda kolaylığına sahip.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!