Samsung Galaxy A90 işte bu özelliklerle geliyor

Güncelleme Tarihi:

Samsung Galaxy A90 işte bu özelliklerle geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2019 08:45

Güney Kore merkezli teknoloji üreticisi Samsung'un döner kamera sistemine sahip ilk telefonu olma özelliği taşıyan Galaxy A90'ın teknik özellikleri internete sızdı.

Haberin Devamı

Samsung, Galaxy A90'da yepyeni bir şey deniyor. Selfi ve arka kameraların birlikte kullanıldığı telefonda kameralar döner bir sisteme sahip ve kullanıcı arka yüzden telefonla fotoğraf çekecekse kamera ona göre arkaya dönerken, selfi çekeceği sırada da kullanıcıya doğru bakıyor ve böylece bir telefonda ilk kez böylesi bir sistem denenmiş oluyor. 

Peki cihazın diğer özellikleri nasıl? Samsung'a yakın kaynaklardan sızan bilgiler ışığında 6.7 inç'lik bir ekranla gelmesi beklenen Galaxy A90, 1080x2040 piksel ekran çözünürlüğü sunuyor. Qualcomm'un Snapdragon 7150 işlemcisinden güç alması beklenen telefon, 6 GB ve 8 GB RAM seçenekleriyle sunulacak. Kullanıcılara sunulacak tek depolama hafızası seçeneği ise 128 GB. 

Gelelim haberin başında anlattığımız kamera sistemine... Ana kameranın 48 MP çözünürlüğünde görüntü çekebilmesi beklenirken; bu kameranın yanında 8 MP çözünürlükle gelen derinlik algılayıcı ve ToF sensöründen oluşan üçlü kamera kurulumu, Galaxy A90'da yer alacak. 

3700 mAh bataryadan enerjisini alacak olan Galaxy A90, bir günü rahatça kurtarabilecek gibi görünüyor. Diğer yandan 25W hızlı şarj desteğine sahip batarya kullanıyor olması da cihazın oldukça hızlı şarj olabildiğini ortaya koyuyor. Android 9 Pie işletim sistemi yüklü olarak kutusundan çıkacak olan Galaxy A90; gümüş, siyah, altın sarısı olmak üzere üç farklı renkte kullanıcısıyla buluşacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!