Redmi Note 9 Pro incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Redmi Note 9 Pro incelemesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2020 15:04

Xiaomi'nin satışa sunduğu dikkat çeken telefondan biri de Redmi Note 9 Pro oldu. Redmi serisinin en dikkat çeken üyesi olan Pro modeli, aslında tam bir fiyat/performans telefonu. Peki ürünün özellikleri nasıl? İstediği fiyatı gerçekten hak ediyor mu? Redmi Note 8 Pro'su olan bir kullanıcı bu telefona geçmeli mi?

Haberin Devamı

Xiaomi, Redmi serisini yeniledi; Redmi Note 9, Note 9 Pro ve Note 9S ile kullanıcılarının karşısına çıktı. Redmi Note 9 Pro ise serinin en popüler ürünü. Redmi Note 8 Pro'nun bir üst modeli olan ürünün teknik özelliklerine yakından bakalım.

209 gram ağırlında olan ürün, 8.8 mm inceliğinde. 6.67 inç ekran büyüklüğüne sahip olan ve 1080x2400 piksel ekran çözünürlüğü sunan Redmi Note 9 Pro, IPS LCD ekran teknolojisin kullanıyor. Ön yüzünde damla çentik tasarımla gelen ürün, 395 ppi değerine sahip.

Redmi Note 9 Pro incelemesi

İşlemci tarafına geçtiğimizde ise Mi Note 10 Lite'ta da gördüğümüz Qualcomm'un Snapdragon 720G işlemcisi bu telefona güç veriyor. 8 çekirdekli yapısı nedeniyle telefonun yüksek bir performansa sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Uygulamaları sorunsuz bir şekilde çalıştırması bir yana, oyun oynarken de yavaşlık sorunu gözlemlemedik. Denediğimiz oyunların arasında son günlerin popüler oyunları olan Fortnite, PUBG Mobile ve Call of Duty Mobile yer alıyor. Fortnite, Google Play Store'dan şu an erişilemiyor olsa da, oyunu Epic Games'in internet sitesinden indirm şansınız halen var.

Redmi Note 9 Pro incelemesi

Telefonda 64 GB / 128 GB dahili hafıza seçenekleri yer alırken, 6 GB RAM ile kutusundan çıkıyor. 64 GB dahili hafıza artık bir standart halini aldı; ancak tavsiyemiz en azından 128 GB dahili hafızalı bir telefon almanız yönünde. Özellikle de sıkça fotoğraf çekiyor, video kaydediyorsanız bir süre sonra ya microSD karta ihtiyaç duyacaksınız ya da bulut depolama çözümünü kullanacaksınız. Bu noktada alırken iyi düşünmeniz gerekiyor.
Redmi Note 9 Pro incelemesi

Gelelim cihazın kamera performansına. Telefon arkada 4 ve önde 1 olmak üzere toplam 5 kamerası var. Akıllı telefonun ana kamerası 64 megapilsel çözünürlüğünde ve f/1.9 diyafram değerine sahip. Geriye kalan kameralardan geniş açılı kamera 8 megapiksel çözünürlüğünde ve f/2.2 diyafram değerine sahip, makro kamera 5 ve son kamera olan derinlik algılayıcısı kamera da 2 megapiksel çözünürlüğe ve f/2.4 diyafram değerine sahipler. Ön kamera ise 16 megapiksel çözünürlüğünde, f/2.5 diyaframa sahip bir değer ile karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

5020 mAh kapasiteli batarya ile gelen Redmi Note 9 Pro, bir gün boyunca genel anlamda şarj edilmeye gereksinim duymuyor. Ancak bu durum kullanıcının telefonu kullanma alışanlığına göre değişebileceğinden bu konuda net bir süre vermek doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Ancak 5020 mAh kapasiteli batarya, pil konusunda kullanıcılara daha uzun bir batarya ömrü sunuyor.

Redmi Note 9 Pro incelemesi

30W hızlı şarj teknolojisine de sahip olan ürün, bu sayede bir saat gibi bir sürede tam şarj olabilirken, ürün aynı zamanda WiFi 5, NFC ve Bluetooth 5.0 ağ teknolojilerini de destekliyor.

Mi Note 10 Lite'ın biraz daha altında bir fiyatla satılan Redmi Note 9 Pro, bir fiyat/performans telefonu.

Haberin Devamı

Peki Redmi Note 8 Pro kullanan bir kullanıcının bu telefona geçmesine gerek var mı? Bizce gereksiz. Her iki model arasında birkaç özellik dışında kayda değer bir fark bulunmuyor. Bu nedenle bu cihazı kullananların Redmi Note 10 Pro modelini beklemelerinde fayda var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!