PUBG Playerunknown's Battlegrounds nedir? İşte PUBG hakkında bilinmesi gerekenler

Güncelleme Tarihi:

PUBG Playerunknowns Battlegrounds nedir İşte PUBG hakkında bilinmesi gerekenler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 11:33

Son dönemin popüler oyunu PUBG, mobil versiyonu ile 10 milyon kullanıcıya ulaştı. Hem bilgisayar oyunu olarak hem de mobil olarak telefonlarda oynanabilen bu oyun bir hayatta kalma savaşı. Peki PUBG'nin detaylarında neler var?

Haberin Devamı

Online oyunlar arasında popülerliği hızla artan bir grafik çizen PUBG mobil versiyonuyla 10 milyon kullanıcıya ulaştı. Peki PUBG hakkında bilinmesi gerekenler neler? İşte PUBG oyunu hakkında detaylar

Oyun nasıl başlıyor?

PUBG'de oyuncular bir uçakta harita üzerinde ilerliyor ve istediklere yere atlayarak oyuna başlıyorlar. Arazi üzerinde bulunan silahlar ve mühimmatları toplayarak belirlenen bir alan üzerinde rakip aramaya başlanıyor. Oyun güvenli bölgeleri mevcut ve harita üzerinde sürekli bu güvenli bölge de oyun oynanıyor. 

Farklı silah seçenekleri

Oyunda bir çok farklı silah seçeneği bulunurken vurulduğunuz da tedavi yapabilmeniz bir çok sağlık kiti mevcut. Ayrıca harita üzerindeki bir çok aracı da kullanarak, arazi de yer değiştirebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

PUBG Playerunknowns Battlegrounds nedir İşte PUBG hakkında bilinmesi gerekenler

Nelere dikkat edilmeli?

Gerekli eşyaları topladıktan sonra önceliğiniz bir araç bulmak olmalı. Bu sayede bölgeyi daha hızlı bir şekilde taramanız mümkün oluyor ve rakiplerinizi bir çok farklı bölgede olsalar da bulmanız kolaylaşıyor. Tek kişilik oyunlarda oyuncular ağırlıkta motor kullanarak arazide tarama yapmayı tercih ediyorlar. Bunun sebebi de motorun diğer araçlara göre daha hızlı olması.

4 kişilik bir ekip olarak hareket ediyorsanız 4 kişilik araçlardan birini bularak daha rahat hareket etmek mümkün

Ses ve rakibi duyabilmek çok önemli

PUBG'nin en önemli unsurlarından biri de rakiplerin sesini duyabilmek. Adım sesleri ve araçların çıkardığı sesler oyunun en ince noktalarından biri. Bu şekilde oyun içindeki çatışmanın nerede olduğunu duyabilir veya bir bölgede rakibin size yaklaştığını çok rahat algılayabilirsiniz.

Araçlar çok ses çıkardığından çoğu zaman arazi içinde büyük dezavantajlara yol açabiliyor.

PUBG Playerunknowns Battlegrounds nedir İşte PUBG hakkında bilinmesi gerekenler

Daralan oyun alanı ve gaz

Oyun alanı, oyundaki kullanıcı sayısı azaldıkça daralıyor ve bu alan bir gazla kaplanıyor. Oyunun ilk başlarında gazın etkisi düşükken, ilerleyen zamanlarda gazın etkisi artıyor ve daha hızlı alan içinde kalmanız gerekiyor. Tüm bunların sonucunda hayatta kaldığınızda daralan alan tüm oyuncuların aynı bölgede mevzilenmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

PUBG Playerunknowns Battlegrounds nedir İşte PUBG hakkında bilinmesi gerekenler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!