PES tutkunlarının gözü bu derbideydi

Güncelleme Tarihi:

PES tutkunlarının gözü bu derbideydi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 10:41

Futbol tutkunu oyun meraklılarının 20 yıldır vazgeçilmezi olan PES’in (Pro Evolution Soccer) 32 ülkede düzenlediği ve PES liglerinin birincilerinin yarıştığı 2016 Dünya Finalleri, İtalya’nın Milano kentinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Atletico Madrid ile Real Madrid arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali ile eş zamanlı olarak düzenlenen oyunlarda, dünyanın en iyi 32 PES oyuncusu kıran kırana mücadele ederken, Türkiye’yi ise Mert Keçeci temsil etti. Geçen yılın şampiyonu Fransa temsilcisi Rachid Tabane bu yıl da birinciliği kimseye kaptırmazken, PES’in yayıncısı Konami, oyun severlerin merakla beklediği PES 2017’nin ilk tanıtımını da PES Ligi Dünya Finalleri’nde yaptı.

PES tutkunlarının gözü bu derbideydi


İYİ OYNADI ŞAMPİYONA YENİLDİ

27-28 Mayıs tarihlerinde düzenlenen ve kıran kırana geçen turnuvada, 32 ülkenin PES liglerini şampiyon olarak tamamlayan yarışmacılar karşı karşıya geldi. Türkiye’yi Mert Keçeci’nin temsil ettiği etkinlikte tempo bir an olsun düşmezken, konsantrasyon ve teknikleriyle birbirlerine taş çıkartan yarışmacıların mücadelesi renkli görüntülere sahne oldu.

PES tutkunlarının gözü bu derbideydi


Mert Keçeci iyi başladığı turnuvada gruptan çıkmayı başardı ancak çeyrek finalde eşleştiği 2015 ve 2016 şampiyonu Fransa temsilcisi Rachid Tabane’e yenilerek şampiyonaya veda etti.

PES tutkunlarının gözü bu derbideydi


Haberin Devamı

SAN SIRO’DA ÇİFTE FİNAL

Brezilya ve Fransa temsilcisinin karşı karşıya geldiği final maçı ise UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nin oynandığı San Siro stadında maç öncesi gerçekleşti. Fransız temsilcisi bu yıl da şampiyonluğu kaptırmazken, turnuvada birinciye 15 bin, ikinciye 5 bin ve üçüncüye ise 3 bin Euro ödül verildi.

PES tutkunlarının gözü bu derbideydi


İŞTE MERAKLA BEKLENEN PES 2017

Etkinlikte, PES Global Ürün ve Marka Müdürü Adam Bhatti, sonbaharda piyasa çıkması beklenen PES 2017’nin tanıtımını da gerçekleştirdi. PS4, Xbox One, PS3 ve Xbox 360 platformları ile PC üzerinde oynanabilecek olan PES 2017’nin sloganı, ‘kontrol gerçekçiliği’ olarak belirlendi. Oyunla birlikte gelen bazı yenilikler ise şöyle:

* Nerede ve nasıl olduğuna bağlı olarak farklı futbolcuların topu kendilerine has biçimde kontrol edebilmesine imkân tanıyan kombinasyonlar eklendi.

PES tutkunlarının gözü bu derbideydi


* Pas verme sırasında topun hızını ve isabetini belirleyen yeni faktörler devreye girdi.
* Futbolcu modellerinden aydınlatmaya, taraftarlardan sahaya ve stadyuma kadar tüm görseller yeniden elden geçirildi.

PES tutkunlarının gözü bu derbideydi


* Futbolcu ve kalecilere yüzlerce yeni animasyon tasarlandı.
* Oyuncuların takımın hücum ve savunma stratejisini anında değiştirmesine olanak tanıyan yeni kontroller eklendi.

PES tutkunlarının gözü bu derbideydi


* Oyundaki gelişmiş yapay zeka, nasıl oynadığınızı öğrenerek buna göre taktikler belirleyecek şekilde yeniden tasarlandı.

PES tutkunlarının gözü bu derbideydi


Haberin Devamı

‘ULUSAL LİGİ GÜÇLENDİRMELİYİZ’

Turnuvada Türkiye’yi temsil eden Mert Keçeci, “Turnuva muhteşem bir şekilde organize edilmişti. 32 farklı ülkeden bambaşka kültürlere sahip oyuncular ve birbirinden iyi PES ligi ekibiyle herkesin tadı damağında kalan çok güzel vakit geçirdik” dedi.

PES tutkunlarının gözü bu derbideydi

“Güçlerin çok dengeli olduğu, maçların birbirinden çekişmeli geçtiği çok zorlu bir turnuvaydı” diyen Keçeci, “Bunun en somut örneği, grubumda grup sonuncusu ile berabere kalıp grubu ikinci bitiren İngiliz arkadaşımızı 7-3 gibi farklı bir skorla yenebilmemdir. Namağlup olarak geldiğim bu turnuvada Türkiye'deki kardeşlerimize nazaran çok daha tecrübeli ve çok daha iyi oyuncular vardı. Fransızların 2 senedir üst üste şampiyonluğu ile tamamlanan bu organizasyonda, Türkiye olarak en büyük eksiğimiz yerel rekabetti. Fransız arkadaşla ettiğimiz sohbette her ay Fransa'da düzenli olarak organizasyonlar yapıldığı, bol bol turnuvalar düzenlendiği ve hem takım şeklinde hem de bireysel olarak sürekli yerel bir rekabet olduğunu öğrendim. Maalesef biz Türkiye’de bu konuda rakiplerimizden geride kaldık. Eğer PES’te dünya çapında bir başarı istiyorsak öncelikle ulusal rekabeti güçlendirmeliyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘EN BÜYÜK DİLEĞİMİZ TÜRK TAKIMLARINI GÖRMEK’

Gelecek yıl da şampiyonanın bir parçası olmak istediğini söyleyen Keçeci, “Elimden geleni yapacağım. 1997’den beri düzenli olarak oynadığım ve her yıl yeni oyununu merakla beklediğim bir tutku PES. Türkiyeli PES oyuncuları olarak en büyük dileğimiz, oyunda büyük bir oyuncu kitlesi olan Türkiye'nin liginin yapılması veya en kötü ihtimal 4 büyük takımımızın oyunda yer almasıdır” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!