Öğrencinin ‘uygulama’ geliri aylık 5 bin TL

Güncelleme Tarihi:

Öğrencinin ‘uygulama’ geliri aylık 5 bin TL
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 18:17

MICROSOFT’un yaklaşık 1.5 yıl önce hayata geçirdiği ücretsiz uygulama geliştirme yazılım okulu olan Açık Akademi, 120 binden fazla öğrenciye ulaştı. Düzenenlenen basın toplantısında Açık Akademi hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, hayata geçen uygulamalarla bazı öğrencilerin ayda yaklaşık 5 bin lira kazandığını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin 2 trilyon 570 milyar euroluk dünya bilişim pazarından sadece binde 8 pay alabildiğini dile getiren Özmen, uygulama pazarı rakamları içerisinde de Türkiye’nin olması gerekenden çok gerisinde olduğunu ifade etti.

Özmen, “Açık Akademi ile milyarlarca dolarlık bu dev pazardan daha fazla pay alabilmek için ülkemizin ihtiyaç duyduğu uygulama geliştirici sayısını arttırmayı ve gençlerimizin istihdamına destek olmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu. İlk yılın sonunda 120 binden fazla öğrencinin Açık Akademi’ye kaydını yaptırdığını paylaşan Özmen, Açık Akademi’nin, pek çok insanın hayatını değiştirdiği kaydetti.

Özmen, Türkiye’nin pek çok yerinden ve hatta yurtdışından mezun olan Açık Akademi kahramanlarının kendi işini bırakarak geliştirdiği uygulamalarla aylık 4-5 bin lira kazandığını sözlerine ekledi. Toplantıya video konferans görüşmesiyle katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Açık Akademi’ye katılmış olan 120 bin öğrenci sayısının, 10 yeni üniversitenin toplamından daha fazla olduğınu ifade etti.

Haberin Devamı

Yıldırım, “Açık Akademi projesinin Türkiye’deki bölgeler arası gelişmişlik farkını ve sayısal uçurumu ortadan kaldıracak önemli bir proje. Katılımcı profiline baktığımızda iki şey dikkat çekiyor. Birincisi kadınlar programa erkeklerden daha az ilgi gösteriyor. İkincisi büyük şehirlerde programa katılım daha fazla, kırsalda daha az. Bilişimde köy-kent ayrımının ortadan kalkması için gayretlerin biraz daha Anadolu’ya yoğunlaşması gerekiyor” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!