Nintendo Switch Pro için geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Nintendo Switch Pro için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2020 09:11

Dünyanın önde gelen oyun şirketlerinden biri olan Nintendo, yeni bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor. Peki Switch Pro ne zaman karşımıza çıkacak?

Haberin Devamı

Nintendo, oyun konsolu sektörünün güçlü isimlerinden biri. Toplamda 60 milyondan fazla satan Nintendo Switch serisi günden güne daha fazla ilgi görünce şirket, üretimi hızlandırmaya karar verdi. Nintendo, içerisinde bulunduğumuz mali yıl için 22 milyon Switch üretmeyi planlıyordu; ancak satışlar beklentilerin üzerinde gerçekleşince bu rakam 30 milyona kadar çıktı.

Konsol satışlarındaki artış, oyun satışlarını da doğrudan etkiliyor. Nintendo'nun Mart ayında satışa çıkardığı Animal Crossing: New Horizons'ın sadece ilk üç ay içinde 20 milyondan fazla lisanslı kopya sattığı biliniyor. Switch serisinin en çok satan oyunu Mario Kart 8 Deluxe olurken, bu oyunu Animal Crossing: New Horizons izliyor.

Nintendo Switch Pro için geri sayım başladı

Satışlardan memnun olan şirket, bu kapsamda yeni bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor. Nintendo Switch Pro ismini taşıması beklenen ürün, 4K desteğiyle gelecek ve daha güçlü bir donanıma sahip olacak.

Haberin Devamı

Yeni konsolun gelecek yıldan önce satışa sunulması ise beklenmiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!