LG Çin telefon pazarından çekiliyor mu?

Güncelleme Tarihi:

LG Çin telefon pazarından çekiliyor mu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 05:42

LG şiddetli rekabet sebebiyle LG G6'yı Çin'de piyasaya sürmemeyi planlıyor!

Haberin Devamı

LG'nin en yeni akıllı telefonu olan G6'nın Mobile World Congress'de açıklanmasının üstünden henüz fazla bir zaman geçmedi. G6 önceki modellere göre çok farklı bir sunuma sahip. Biçim ve işlevselliği ön plana alan cihaz, 7 Nisan'da ABD'de piyasaya sürüldü, ancak görünüşe bakılırsa G6 Çin'de satışa sunulmayacak.

BusinessKorea adlı haber kaynağına göre, LG'nin yeni amiral gemisini Çin'de yayınlamak istememesinin temel sebebi ülkedeki "şiddetli rekabet ortamı". Şirket ayrıca ülkedeki düşük pazar payının bu karara varmalarında etkili olduğunu açıkladı.

LG, Çin'deki rekabetten uzak duruyor olmasına rağmen, dünya çapında da rakiplerin güçsüz olduğu söylenemez. Samsung çok yakın zamanda Galaxy S8 ve S8 Plus'ı tüm dünyaya sundu ve Nisan ayının ortalarında piyasaya sürülmesi planlandığını açıkladı. Galaxy S8 teknoloji bakımından en son donanım ve yazılıma sahipken, G6 da saygı duyulur bir iç yapıya ve bir kaç yüz dolar daha düşük fiyata sahip. Ayruca LG olası müşterilerini telefonu almaya teşvik etmek için ücretsiz Google Home, Verizon veya Sprint'ten sipariş verenlere ise ücretsiz bir televizyon bile teklif ediyor.

Haberin Devamı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZ İÇİN 28 MÜTHİŞ DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!