iPhone'lar için jailbreak dönemi resmen kapanıyor!

Güncelleme Tarihi:

iPhonelar için jailbreak dönemi resmen kapanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 07:44

Yıllardır iOS işletim sistemi ile çalışan cihazlara sahip kullanıcıların, özgürlük için başvurduğu yegâne çözüm olan Jailbreak tarih olmak üzere!

Haberin Devamı

Jailbreak, Apple'ın iOS ürün yazılımında bulunan çeşitli açıkları ve hataları kapsayan ve neredeyse iPhone'un kendisi kadar eski bir serüven. Yıllar içinde birçok farklı kullanıcının deneyimlediği Jailbreak serüveni, anlaşılan o ki yakında tarih olmak üzere.

Jailbreak ile sıklıkla uğraşan kullanıcılar iyi bilirler, Apple her güncellemeyle beraber iOS işletim sisteminde bulunan hata ve açıkları ciddi ölçütte azaltmakta. Bu bağlamda dolaylı olarak Jailbreak ile uğraşan bilgisayar korsanlarının işi de epey zorlaşmakta.

Günümüzde geldiğimiz noktada ise en son jailbreak'in Yalu jailbreak ekibinden çıkmasından bu yana neredeyse bir yıl geçti. Dahası, yeni bir jailbreak'in yakında gelme ihtimali de yok denecek kadar az.

Zira ünlü korsan Luca Todesco'nun bu yıl Jailbreak işinden vazgeçtiğini açıklaması ve diğer birçok korsanın da resmi olarak Apple'ın saldırılara karşı güvenliğinin artık çok güçlü olduğunu belirtmesiyle beraber, yeni jailbreak için bütün umutlar suya düşmüş durumda.

Haberin Devamı

shiftdelete'in haberine göre ayrıca yine bilgisayar korsanlarının yaptığı açıklamaya göre birçok popüler bilgisayar korsanı artık yüksek ücretli işlerde çalıştırılıyor, dolayısıyla jailbreak’e zaman ayırmaları için hiçbir sebep yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!