iPhone sahiplerine takvim uyarısı

Güncelleme Tarihi:

iPhone sahiplerine takvim uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 14:06

Son zamanlarda e-mail kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte spam mail'lerden sonra şimdi de ''takvim spam'i'' ortaya çıktı. iPhone kullanıcılarının şikayetçi olduğu bu durumdan kurtulmanın yolu ise bakın nasıl?

Haberin Devamı

Son zamanlarda sıkça gelen spam davetlerinden tüm iPhone kullanıcıları oldukça şikayetçi. İndirim olarak gösterilen bu davetler aslında gerçeği göstermiyor. Kullanıcılar kabul etse de etmese de,istenmeyen mesajı gönderen kişi mesajın ulaştığını fark ediyor ve ''spam'' davetler göndermeye devam ediyor. 

iPhone sahiplerine takvim uyarısı

Surrey Üniversitesi'nde siber güvenlik uzmanı olan Prof. Alan Woodward, bunun iCloud'dan kaynaklı bir güvenlik açığı olduğunu belirtiyor.

iCloud'ı kapatarak bu sorunun üstesinden gelinebileceğini söyleyen Woodward, birçok kullanıcının bunu istemeyeceğine dikkat çekiyor. 

Woodward'a göre takvime eklenecek "yoksay" butonu ile bu davetlerden korunmak mümkün. 

Haberin Devamı

Çünkü bu buton sayesinde spam daveti gönderen kişi asla mesajının ulaşıp ulaşmadığını bilmiyor ve tekrar davet gönderemiyor.

İş hukuku uzmanı ve teknoloji yazarı David Sparks ise blog'unda yayınladığı bir makale ile çözüm önerisini sundu.

Sparks bu davetlerin daha çok Çin'den geldiğini belirterek takvimin kişiselleştirilmesiyle birlikte spam davetlerin e-mail formatına çevrilebileceğini, bu sayede silindiklerinde gönderenlerin haberinin olmayacağını söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!