iPhone format atma sıfırlama reset

Güncelleme Tarihi:

iPhone format atma sıfırlama reset
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 13:52

iPhone'a format atma sıfırlama ya da reset atmak için ne yapmak gerekiyor? iPhone'ların tüm modellerine yani iPhone 4 format atma sıfırlama resetleme, iPhone 5 format atma sıfırlama resetleme, iPhone 6 format atma sıfırlama resetleme ve iPhone 7 format atma sıfırlama resetleme işlemleri tamamen aynı.

Haberin Devamı

iPhone'lara format atmak için öncelikle yedeğinizi almayı unutmayın. Yedeğinizi almak için elbette ya iTunes'tan ya da iCloud'dan faydalanmanız gerekiyor. Eğer iCloud'u aktif şekilde kullanıyorsanız zaten yedekleme işlemi yapmak için ayrıca bir şey yapmanıza gerek yok; zira iCloud her şeyi otomatik olarak yedekleyebiliyor. Ancak iCloud kullanmıyorsanız sık sı iTunes üzerinden bu yedekleme işlemini yapmanız gerekiyor. Bunun için öncelikle iTunes'u açın; ardından telefonunuzu ara kablo ile bilgisayara bağlayın. 

Bilgisayara kabloyla bağladıktan sonra iPhone'un olduğu bölüme iTunes üzerinden girin. Zaten iTunes otomatik olarak cihazınızın yedeğini alacaktır; ancak aksi ihtimale karşılık siz de Şimdi Yedekle butonuna tıklayın. Yedekleme işlemi bittikten sonra bu işlemin hatasız bittiğine eminsek artık format atabiliriz. Format atmak için iTunes'a ihtiyacımız yok; iPhone'u açın, ardından Ayarlar>Genel>Sıfırla bölümüne gelin ve Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil butonuna dokunmanız yeterli. 

iPhone format atma sıfırlama reset


iPhone bu işlemin ardından kapanacak ve yeniden başlayana kadar birkaç dakika beklemeniz gerekecek. Bu sürenin sona ermesiyle artık sıfır bir iPhone'unuz olacak.

BAKMADAN GEÇME!