iOS 16 ne zaman telefonlara gelecek? İşte iOS 16 güncellemesi hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

iOS 16 ne zaman telefonlara gelecek İşte iOS 16 güncellemesi hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2022 14:30

Apple, pek çok kişinin beklediği IPhone kilit ekranını daha kullanışlı hale getirdi. iOS 16 sürümünde, ekranı açmadan birden fazla eylemi gerçekleştirme özelliği geldi. iOS 16 ile birlikte kilit ekranı tamamen özelleştirilebilecek. Peki, iOS 16 ne zaman telefonlara gelecek?

Haberin Devamı

Apple, iPhone işletim isteminin son sürümü iOS 16'yı tanıttı. Apple, uzun süredir beklenen yeni iOS güncellemesini ilk kez görücüye çıkardı. İşte, iOS 16 güncellemesi hakkında bilgiler...

iOS 16 ÖZELLİKLERİ NELER?

iOS Apple'ın, Dünya Geliştiricileri Konferansı'nda tanıttığı iOS 16 ile IPhone'larda kilit ekranı daha kullanışlı hale getirildi. Yeni sürümle birlikte ekranı açmadan birden fazla eylemi gerçekleştirme özelliği gelecek. Ayrıca kilit ekranı tamamen özelleştirilebilecek.

Yeni sürümle gelen diğer bir yenilikte mesajlar uygulamasıyla ilgili. iMessage'ta kullanılan emoji ve gif uygulaması benzeri öğelerin yanına daha fazla sosyal ağ işlevselliği eklendi. Ayrıca iMessage kullanıcıları için gönderilen mesajı düzenleme ve geri alma özellikleri de geliyor.

Haberin Devamı

iOS 16 ile gizlilik için de bazı duyurular geldi. Yeni sürümde "Safety Check" isimli bir alt yapı geldi.

Yeni sürümde genişletilmiş uyku izleme işlevleri ve ilaç takibi özelliği de gelecek.

Fotoğraftaki metinleri ayrıştırabilen canlı metin özelliği, iOS 16 ile artık videolarda da çalışabilecek.

Yeni Güncelleme ile, birden fazla aile üyesinin fotoğraf eklemesine ve paylaşmasına izin veren iCloud Fotoğraf Kitaplığı da eklendi.

Haritalar için de bazı yenilikler, duyuran Apple, artık kişilere 15 noktaya kadar rota planlama şansı verecek. Burada Siri üzerinden rotada Güncelleme yapılabilecek.

iOS 16 NE ZAMAN ÇIKACAK?

iOS 16 için net bir çıkış tarihi belirtilmese de yeni sürümün kısa zamanda telefonlara ve cihazlara gelmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!