Instagram çöktü mü, sorun mu var? Instagram akış yenilememe ve DM sorunu

Güncelleme Tarihi:

Instagram çöktü mü, sorun mu var Instagram akış yenilememe ve DM sorunu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2022 01:51

Instagram çöktü mü? sorusu uygulamada yaşanan sorunun ardından gündeme geldi. Popüler sosyal medya platformu Instagram'da 20 Temmuz tarihinde gece saatlerinde ağ hatası ile akış yenilememe problemi yaşanırken, kullanıcılar da Twitter üzerinden yaşadıkları problemi dile getirdi. Son günlerde sık sık erişim problemi ile gündeme gelen Instagram'da yaşanan sorunun küresel olup olmadığı henüz bilinmezken şirketten de bir açıklama gelmedi. Peki, Instagram'da sorun mu var? İşte, 20 Temmuz Instagram akış yenilememe ve DM sorunu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Instagram erişim hatası ve DM sorunu sosyal medyanın gündemine geldi. Son haftalarda sık sık ağ hatası sorunu ile öne çıkan Instagram'da bu kez akış yenilememe problemi yaşandı. Henüz Instagram üzerinden resmi bir açıklama gelmezken, Türkiye ve yurt dışında sorunla ilgili kullanıcılar Twitter'dan binlerce paylaşım yaptı. Sosyal medya devindeki problem 01.46 itibarıyla çözülmeye başlandı.

INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ?

Henüz nedeni belli olmayan bir arızadan dolayı meydana gelen akış ve gönderi sorunu sosyal medya devini yeniden gündeme getirdi. Anlık milyonlarca kişiyi serverlarında barındıran sosyal medya devi, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Uygulamada mesajlaşma olarak bilinen DM'de sorun yaşandığı kullanıcılar tarafından bildirildi.

Instagram Mesaj Gitmiyor Hatası Çözümü Nasıl?

Haberin Devamı

Instagram mesaj özelliği kullanıcıların iletişim kurmalarına yardımcı olmak için geliştirilmiştir. Bu özellik sayesinde kullanıcılar istedikleri kişiye anında mesaj ileterek instagram avantajlarından yararlanmaktadır. Instagram da yaşanılan problemlerden biri ise mesaj gitmiyor hatasıdır. Bu durumun pek çok nedeni bulunmaktadır. Öncelikle mesajın gitmemesinin nedeni araştırılarak ardından çözüm yöntemlerine geçilmektedir. Instagram üzerinden başka bir kullanıcıya mesaj iletmek isteyen kişiler mesajın gönderilmeme problemini merak etmektedir.

Bu durum öncelikle karşı hesabın kapalı olması ya da kişiyi engellemesi nedeni ile yaşanmaktadır. Karşı kullanıcı hesabı engellemiş ise mesaj gönderilememektedir. Aynı zamanda kullanıcının yakın zamanda hesabını kapatması ya da dondurması da mesaj gitmiyor hatasının oluşmasına neden olmaktadır. Kullanım alanı geniş olan instagram üzerinden bu hatanın verilmesi nedenlerinden bir diğeri ise internet kesintisi ya da veri çekme problemleridir.

Instagram mesaj gitmiyor hatasını düzeltmek için kullanıcılar internet açıp kapatma ve hesaba çıkış yapıp tekrar giriş yapma adımlarını takip etmektedir. Instagram üzerinden mesajın gitmemesi çözümü uygulamanın güncellenmesi gerektiğini de göstermektedir. Kullanıcılar instagram uygulamasını güncelleyerek bu problemi hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmaktadır. Aynı zamanda hesap içerisinde bulunan ayarlar kısmında mesaj bölümü ve gizlilik ayarlarından da mesaj kutusu ile alakalı inceleme yapılmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!