Instagram çöktü mü, neden girilmiyor? 14 Temmuz Instagram durduruldu ve donma hatası!

Güncelleme Tarihi:

Instagram çöktü mü, neden girilmiyor 14 Temmuz Instagram durduruldu ve donma hatası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 00:03

Instagram çöktü mü sorusu sosyal medya devi Instagram kullanıcılarının gündemine geldi. 14 Temmuz 2022 tarihinde popüler paylaşım platformu Instagram durduruldu hatası verdi. Instagram'da gece saatlerinde yaşanan problemi Twitter'a taşıyan kullanıcılar, Instagram'da donma sorunu yaşadıklarını dile getirerek, "Instagram çöktü mü, neden açılmıyor?' paylaşımları yaptı. Instagram'da yaşanan erişim sorununun küresel çapta olup olmadığı ise henüz belirlenmedi. Instagram'da kendi kendine kapanma, donma veya yakın akışı yenilenmemesi sık sık meydana gelen hatalar arasında yer alıyor. İşte, Instagram donma hatası hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Instagram durduruldu ve donma hatası ile sosyal medyanın gündemine geldi. Geçtiğimiz gün yaşanan erişim sorununun ardından uygulamada bu kez kullanıcı atma sorunu meydana geldi. Henüz Instagram üzerinden resmi bir açıklama gelmezken, Türkiye ve yurt dışında sorunla ilgili kullanıcılar Twitter'dan binlerce paylaşım yaptı. Yurt dışında da benzer problemler yaşandığı tahmin ediliyor.

INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ?
Instagram durduruldu sorunu ile kullanıcılarına problem yaşattı. Anlık milyonlarca kişiyi serverlarında barındıran sosyal medya devi, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

INSTAGRAM SORUNU TWİTTER GÜNDEMİNDE

Uygulamada sorun yaşayanlar yaşadıkları problemi Twitter üzerinden dile getirdi. İşte, o paylaşımlardan bazıları;

-instagram beni kendi kendine uygulamadan atıyo sinirliyim anlık

Haberin Devamı

-instagram çöktü mü yoksa telefonumda mi bir sorun var diye twitterı kontrol ediyorum

-twitter, instagram ve ben mental olarak çöküşteyiz

-#instagram in çöküp cokmedigini twitterden kontrol eden o güzel insanlar burda mi

-İnstagram çökmelere doyamıyo he #instagram

-instagram her zaman ki gibi cokmus

-­Dram twitterda yaşanıyor instagram çöküyor

Instagram Durduruldu Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram durduruldu sorunu çözümü için birden çok çözüm yolu bulunuyor. Bu kapsamda Instagram durduruldu sorunu için çözüm olacak önerileri ve adımları takip ederek sunulan bu önerilerden bir ya da birkaçını deneyerek karşı karşıya olduğunuz sorunu çözüme ulaştırabilirsiniz.

Instagram çöktü mü, neden girilmiyor 14 Temmuz Instagram durduruldu ve donma hatası

Instagram Durduruldu Hatası Çözümü

Instagram durduruldu hatası birden çok çözümü olan bir işlemdir. Bu kapsamda başvurulabilecek çözümlerden bazıları şunlar olmaktadır:

- Ön belleği temizlemek: Bunun için ilk olarak telefondan "Ayarlara" bölümüne gidilir. Buradan ‘uygulamalar’ / ‘apps’ ya da uygulama ayarları olan bölüme girilir. Buradaki başlıklar telefonun markasına göre farklılık göstermektedir. Instagram durduruldu hatasının çözlerinden ilki önbelleği temizleme işlemini yapmaktır. Uygulamalara girilir ve uygulamaları yönet seçeneğine parmakla dokunulur, buradan Instagram uygulamasını seçilir. Instagram uygulamasının ön bellek verilerini temizleme kısmına dokunulur. Bu işlem gerçekleştirildiğinde Instagram’da açık olan hesaplar kapanır. Bundan dolayı kullanıcı adı ve şifrenizi not etmeniz yaralı olacaktır. Ön belleğin temizleme işlemi gerçekleştirildikten sonra telefon yeniden başlatılır. Böylelikle sorunun ortadan kalktığı görülebilmektedir.

Haberin Devamı

- Telefondaki Uygulamaları Güncel Tutmak: Google Play güncellemeleri yapılmadığı vakit uygulamalar Instagram durduruldu hatasına neden olabilmektedir. Bundan dolayı telefondaki uygulamaların güncel durumda olmasında büyük bir fayda var. Bunu yapabilmek için ise:

Google Play Store’a giriş yapılır. Bunun için ekranın sol tarafında bulunan üç nokta sembolü seçilir. Telefonda yer alan uygulamaları güncel tutmak Instagram durduruldu hatasıyla karşılaşmamak adına çok gerekli bir durumdur. Uygulama güncellemeleri için ise ilk olarak "Ayarlara" gidilir ve sonrasında uygulamaları otomatik güncelle seçeneği seçilir. Ardından sadece kablosuz ağ üzerinden seçeneğini seçilir ve onaylanır. Bu işlemin sonrasında wi-fi’a bağlı olmanız halinde güncellemeler otomatik bir şekilde güncellenir.

Haberin Devamı

Instagram çöktü mü, neden girilmiyor 14 Temmuz Instagram durduruldu ve donma hatası

- GPU’yu kapatmak: Telefondan ‘ayarlar’ kısmına gidilir ve" telefon hakkında" başlığı seçilir.

Instagram durduruldu hatasının çözümü için GPU’yu kapatmak da son derece yararlı olabilecek bir seçenektir. Bunun için *MIUI* sürümü’ne bir iki kez basılır. Ardından “telefon geliştiricisisiniz” şeklinde bir yazıyla karşılaşırsınız. (Bu cihazda daha önceden etkinleştirilmiş odluğu için “zaten geliştiricisiniz” mesajı belirir) Sonrasında hızlı ayarlar geliştirici blokları seçeneğine basılır. (Başlık, telefonun marka ve modeline göre değişir.) “Bu ekranda yer alan profil GPU çözümleme katmanlarını etkinleştir” uyarısı karşınıza çıkar. Bu seçeneğin kapalı olması gerekir. Açık olması durumunda bu seçenek kapatılmalıdır. Cihazınızın ayarlar bölümünde arama çubuğu yer almakta ise GPU veya GPU çözümleme yazılır. Bu sayede bütün bu işlemleri tek bir adımda hızlı bir şekilde yapmak mümkün hale gelir.

Haberin Devamı

- Uygulama tercilerini sıfırlamak: Ayarlar kısmından uygulamalar seçilir ve sonrasında uygulamaları yönet seçeneği seçilir. Bu ekranda sağ üst köşede yer alan üç noktanın bulunduğu alanda yer alan uygulama tercihlerini sıfırla başlığı seçilir. ‘Uygulamaları sıfırla’ denilerek yapılmakta olan işlem tamamlanır.

- İnstagram Uygulamasını kaldırıp tekrar yüklemek: Yapılan tüm işlemlere rağmen Instagram durduruldu hatası ile karşılaşmanız durumunda yapılabilecek bir alternatif işlem daha bulunuyor. Bunun için uygulamayı telefondan tamamıyla kaldırıp tekrar yükle yapmak gerekir. Bunun yapılabilmesi için ise ilk olarak yine" Ayarlar" bölümünden "Uygulamalar", uygulama ayarları veya ‘apps’ seçeneklerinden cihazınızda yer alanı seçilir. Sonrasında "uygulamaları yönet" seçeneğine basılır ve buradan Instagram uygulaması bulunarak seçilir. Sonrasında ilk önce programı durmaya zorla seçeneği seçilir. Ardından verileri temizle seçeneği üzerinden ‘tüm verileri temizle’ seçilir. Tüm verileri temizleme işleminin sonrasında ise uygulama cihazdan kaldırılır. Instagram uygulamasını kaldırma işleminden sonra Google Play Store üzerinden Instagram uygulaması tekrar telefona yüklenir ve böylece sorun çözülmüş olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!