İlk Bulut Tabanlı İnsan Kaynakları Sistemi

Güncelleme Tarihi:

İlk Bulut Tabanlı İnsan Kaynakları Sistemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 08:51

Kolay İK, Türkiye’nin ilk bulut tabanlı insan kaynakları ve personel yönetim sistemi. Şirketlerin personel yönetimine dair tüm süreçlerini tek çatı altından yürütmesine olanak sağlıyor. Şirketlerin personel yönetimine dair tüm süreçlerini dijitalleştirerek verimliliklerini artırıyor, olası hataları azaltıyor.

Haberin Devamı

Kolay İK kurucu ortağı  Efecan Erdur,  Startup Kitchen'da çalışırken KOBİ'lere yönelik birçok fikir ve projeyle karşılaştığını ve hemen hepsinin odak noktası KOBİ'lerin dijitalleştirilmesi olduğunu belirtiyor; “En çok dikkatimi çeken, şirketlerin personel yönetimi konusunda pratik olmayan çözümlerle, çok fazla zaman, para ve emek kaybı yaşamasıydı. Çalışan bilgilerini kayıt altında tutmak için Excel ve Word dosyaları kullanılıyordu. Akıllı bir çözüme ulaşmayı denedim ancak güvenli ve her yerden erişim olanağı sunan yerli bir yazılım bulamadım. Çalıştığım şirkette yurtdışı temelli bir personel yönetimi yazılımı kullanmaya başladık. Onun da ihtiyaçlara tam olarak cevap vermediğini görünce, 2013 yılının son aylarında kurucu ortaklarımızdan Gizem Sevinç’le birlikte fikirlerimizi yapılandırmaya başladık. Kolay İK’nın tohumlarını Temmuz 2014’te Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS’te attık, kısa bir süre sonra da beta olarak yayına geçtik.” 

Haberin Devamı

Piyasadaki diğer çözümlerin, KOBİ’lere özel tasarlanmadığını ve aynı zamanda uygun maliyetli olmadığını belirten Erdur şöyle devam ediyor "Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerin %90’dan fazlasının KOBİ olduğunu düşünürsek, KOBİ'lerin dijitalleşmesi ekonominin stabil hale gelmesini sağlayacak. Bunun en önemli parçalarından biri de personel yönetimi. Hala personel özlük dosyası tutmayan ya da tutan, ama doğru ve düzenli bir şekilde bu süreci yürütemeyen çok şirket var. Kolay İK, bunun gibi birçok süreci çözen bir sistem."

Kurumlarla işbirliği yaparak, müşterilerine daha kapsamlı hizmet sunmayı hedefleyen sistem; Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) KOBİ müşterilerine yönelik bir kampanyaya imza attı.  Bankanın maaş müşterileri Kolay İK’dan 6 ay ücretsiz yararlanabiliyor.  Bunun yanında yemek kartı sunan şirketlerin sistemiyle entegre olarak, İK çalışanlarının bu alanda da işlerini kolaylıkla yürütmesine olanak sağlayan girişim, yeni işbirlikleri üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

Şirketlerin en değerli kaynağı olan verileri saklamak için, dünyanın her yerinde güvenilirliği kabul edilen 2048-Bit SSL sertifikasını kullanan sistem, kamu kurumlarından bankalara kadar tüm sektörlerde tercih edilen bu sertifika ile şirket bilgilerinin güvenlik altına alıyor.

Haberin Devamı

Sosyal ağ hesapları ve e-posta arayüzleri kadar kolay bir arayüze sahip sistem, bulut tabanlı olduğu için, kurulum süreci bulunmuyor ve kullanıcı bilgisayarlarında oluşabilecek problemlerden etkilenmiyor. İnternet erişimi olan herhangi bir bilgisayardan ulaşılabilen sistem, belirli bilgisayarlara kurulmuş programlara bağlı kalmaksızın her an her yerden çalışma olanağı sunuyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!