Hürriyet, Facebook'un yeni uygulamasındaki ilk Türk yayıncı oldu

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet, Facebookun yeni uygulamasındaki ilk Türk yayıncı oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 09:15

Sosyal medya devi Facebook, yeni hizmeti Instant Articles platformu için Türkiye'den içerik ortağı olarak Hürriyet’i seçti. Facebook bu hizmeti öncelikli olarak sadece seçilmiş markalarla paylaşırken, 12 Nisan 2016 tarihinden itibaren diğer yayıncılar da Instant Articles yayınına başlayabilecek. Mobil telefonlarda çalışan hizmet, haberlerin diğer Facebook içeriklerine göre 10 kat daha hızlı açılmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Haber takibinde mobil cihazların payının hızla artması üzerine harekete geçen Facebook, bir süredir sosyal haber deneyiminin daha zengin ve hızlı olması için Instant Articles adı altında yeni haber akışı özelliğini yayıncılara sunuyor. Yeni hizmet sayesinde içerikler, Facebook'taki diğer içeriklere göre 10 kat daha hızlı açılabiliyor. Facebook'un işbirliği amacıyla Türkiye'de seçtiği ilk temsilcisi Hürriyet, Instant Articles yayınındaki ilk ayını doldurdu.

FACEBOOK, TÜRKİYE'DEN SADECE HÜRRİYET'İ SEÇTİ

Facebook’un anlaşma yaptığı yayıncılar arasında The New York Times, NatGeo, BuzzFeed, NBC, BBC, The Atlantic, Bild, Spiegel, The Guardian yer alırken, Türkiye'de ise platforma alınan tek isim Hürriyet oldu. 12 Nisan 2016 tarihinden itibaren ise teknik gereklilikleri yerine getiren yayıncılar Instant Articles’a geçiş yapabilecek. 

Hürriyet, Facebookun yeni uygulamasındaki ilk Türk yayıncı oldu

Haberin Devamı

Instant Articles’ın Facebook nazarında önemli avantajlarından biri kullanıcıların artık yeni bir haber ya da makale görmek istediklerinde Facebook’u tamamen terk etmek zorunda kalmamaları. Bu da Facebook’un buradaki en büyük avantajı olacak. Yayıncılar ise içeriklerini daha geniş bir kitleyle paylaşma şansı elde edecekler. 

Haberin Devamı

Hürriyet’in Facebook hesabını “LIKE” ederek, bu yeni uygulamayla da yakında tanışabilirsiniz. 

 



NASIL ÇALIŞIYOR?
 

Instant Articles içerikleri diğer içeriklerden ayırt etmek için 'şimşek' simgesine dikkat edin. Görüntünün hemen sol üst köşesinde yer alan simge, söz konusu içeriğin Instant Articles olduğunu gösteriyor. İçeriğin diğerlerinden farkı sizi herhangi bir başka siteye yönlendirmemesi ve doğrudan Facebook uygulaması içinde görüntülenmesi. 

Bu şekilde son derece hızlı açılan haber içeriklerinde fotoğrafları görüntüleyebilir, videoları izleyebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!