Google'dan müthiş buluş: Akıllı dövme geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Googledan müthiş buluş: Akıllı dövme geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 14:25

Google, Almanya’da bulunan Saarland Üniversitesi ile işbirliği yaparak akıllı dövme üretimi için proje gerçekleştirdi. Peki bu akıllı dövmeler ne işe yarıyor ve nasıl uygulanıyor?

Haberin Devamı

Bilim adamları yaşlanmanın getiridği leke ve kışıklıkların aktif bir biçimde kullanılması adına çalışma yürüttü. Bilim adamları vucüttaki belirli hareket noktalarını akıllı telefonlar dahil çeşitli donanımları kontrol edebilmek adına esnek ve geçici dövme özelliği taşıyan elektronik devrelerle donattılar. SkinMarks olarak adlandırılan dövmeler, telefon üzerindeki işlevlere erişmek için kullanıcıların belirli vücut hareketleri, parmaklarını dokunuşları, deriyi esnetme ya da sıkıştırma aracılığıyla kullanılmasına olanak sağlıyor. Dövme içine gömülü algılayıcılar, istenilen komutu hedef cihaza iletiyor.

Googledan müthiş buluş: Akıllı dövme geliyor

Ekip, vücudun altında yatan iskelet ve kas yapısının üzerindeki deri dokusuyla uyumundan kazanılan elastikiyet ve renk farklılıklarına bağlı olarak birçok komutu tanımlayabilen fonksiyonel bir sistem geliştirdi. Geçici etkileşim sağlayan dövmelerin daha portatif bir hale gelmesi ve daha fonsiyonel olması için çalışılmalara devam ediliyor.

Googledan müthiş buluş: Akıllı dövme geliyor
SkinMarks'ın, bir insanın saç kalınlığından daha ince olduğu söyleniyor. Piyasada bulunan geçici dövme kağıtları ile uyum içerisinde çalışan nano devreler, standart dövme kağıtlarının üzerine yazdırılıyor. Akıllı dövmeler, çocukluğumuzdaki yapışkanlı dövmeler gibi uygulanıyor.
Googledan müthiş buluş: Akıllı dövme geliyor
Akıllı telefonlarınızda bulunan müzik çaları kontrol etmek için hazırlanan bir dövme, işaret parmağınızdan tüm listeyi, ses seviyesini ve şarkı geçişlerinizi kontrol etmenize olanak sağlıyor. Ayrıca sosyal medya hesaplarınıza gelen bildirimleri, bildirim cinsine göre özelleştirilmiş ikon şeklinde dövmelerle vücudunuzdan takip edebiliyorsunuz.Sevdiğiniz bir kişiyi onun için yapılan bir dövmeye dokunarak arayabiliyorsunuz. Osize ulaşmaya çalıştığında ise dövmeniz yanıp sönerek sizi uyarıyor.
Googledan müthiş buluş: Akıllı dövme geliyor
Araştırma ile ilgili olarak bilim adamları projenin çok ileri bir zamanda yaygın olarak kullanılabileceğini belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!