Galaxy S6’da kamera bilmecesi!

Güncelleme Tarihi:

Galaxy S6’da kamera bilmecesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2015 14:51

Samsung’un Galaxy S6’larında ortaya çıkan bu durum, kafaları fena halde karıştırdı.

Haberin Devamı

Yeni bir telefon alacaksınız ve tercihinizi Galaxy S6 ya da Galaxy S6 Edge’den yana kullandınız. Rafta duran Galaxy S6’ların tümünde aynı kameranın bulunmasını beklersiniz; öyle değil mi? Ama konu Galaxy S6 olunca, görünüşe göre işler biraz karışıyor.

İlk olarak bir XDA kullanıcısının dikkatine çeken ve daha sonra pek çok kişinin dile getirdiği durum aynen şu: Samsung, Galaxy S6’larda Sony'nin IMX240 sensörünü kullandığını söylese de, bazı telefonlarda kendi kamera sensörü olan ISOCEL’e yer vermiş. Başka bir deyişle bazı Galaxy S6’larda Sony sensör varken, bazılarında ISOCEL sensör olabiliyor.

Yapılan testler, her iki kamera sensörünün de çok yakın sonuçlar verdiğini gösteriyor. Yani Galaxy S6’nızda hangi sensörün bulunduğu o kadar da önemli değil gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Samsung’un neden bazı modellerde Sony'nin IMX240 sensörü yerine ISOCEL kullandığı ise henüz resmi bir cevap bulabilmiş değil. Yapılan tahminler, Sony’nin Samsung’a yeterli sayıda sensör temin edemediği ve Samsung’un da, mecburen bazı telefonlarda ISOCEL kullanmak zorunda kaldığı yönünde.

GALAXY S6 VE GALAXY S6 EDGE'İ YAKINDAN GÖRÜN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!