Evernote'u 100 milyon kullanıcı telefonuna indirdi

Güncelleme Tarihi:

Evernoteu 100 milyon kullanıcı telefonuna indirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 16:10

Evernote... Birçok telefon, tablet ve bilgisayarda kullanılan popüler metin uygulamasını bugün 100 milyon üyeye sahip. Evernote Avrupa Genel Müdürü Cristina Riesen, Evernote hakkında merak edilen noktaları Hürriyet'e anlattı.

Haberin Devamı

Evernote'u kısaca tarif edebilir misiniz? Basitçe bir metin uygulaması mı? Yoksa çok daha fazlası mı?

Evernote, önemli işlerin kullanıcılar nerede olursa olsun hatırlanmasına yardımcı olmak amacıyla ve ikinci bir beyin görevi görme fikriyle 7 yıl önce yola çıktı. Evernote’u kurduğumuzda, detaylı bir pazar araştırması ya da fikirlerimizi ekleyebileceğimiz bir iş planımız yoktu. Bunun yerine, Evernote’u kendimiz için kurduk. Her gün karşılaştığımız iş yoğunluğunda bize destek olabilecek akıllı bir araç kurabilirsek, bizim dışımızdaki milyonlarca insanın da Evernote’u beğenip kullanma olasılığını oldukça yüksek buluyorduk. Bugün, Evernote uygulamalarımız ve ürünlerimiz herkesin her gün daha fazlasını başarmasını sağlayacak yeni araçlar ve modern bir çalışma ortamı sunuyor. Evernote, üzerinde çalıştığınız konuya bağlı olarak, ihtiyacınız olan her bilgiyi bulmanıza ve saklamanıza yardımcı olacak oldukça geliştirilmiş akıllı bir platform. Evernote, hayatının her alanında bilgiye ihtiyaç duyarak çalışan herkes için, kullandıkları cihaz ne olursa olsun, yazmak, bilgi bulmak, toplamak ve tüm bunları bir sunum haline getirmek için oluşturulmuş bir araç.

Haberin Devamı

Evernote'un kaç üyesi var? Üyelerin kaçı aktif?

Evernote’un dünyada 100 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Silikon Vadisi şirketi olmasa da, Evernote ilk günden itibaren uluslararası bir şirket oldu. Uluslararası kullanıcılarımızdan oluşan topluluğumuz sayesinde, dünyanın her yerinde ürünlerimizi birçok farklı dilde tasarladık. Bu, şirket olarak büyümemize oldukça büyük bir katkı sağladı. Bugün kullanıcılarımızın yüzde 75’ten fazlasını Amerika ve Kanada dışındaki üyelerimiz oluşturuyor. Türkiye’de 1 milyon üyeye ulaşmış olmaktan oldukça mutluyuz. Son 2 yılda Türkiye’deki kullanıcı sayımız iki kata ulaştı ve hızlı bir şekilde de büyümeye devam ediyor.

Evernote ücretsiz mi?

Evernote’un, Premium (aylık 9 TL, yıllık 81 TL) ve Business (her kullanıcı için aylık 18 TL) üyeliğine ek olarak, ücretsiz üyeliği de bulunuyor. Kullanıcılarımızın üçte ikisinin Evernote’u iş için kullandıklarını fark ettik. Şirket olarak biz de ürünlerimizi iş yerinde kullanarak, kullanıcılarımızın işlerini hem ofis hem de dışarıda çok daha iyi yönetebilmeleri için Evernote Business’i yarattık.

Haberin Devamı

Evernote'un Türkiye'deki faaliyetlerini öğrenebilir miyiz? Türkiye'ye özel bir çalışmanız var mı?

Türkiye’deki kullanıcı sayımız son 2 yılda iki kat arttı ve hızlı bir şekilde de büyümeye devam ediyor. Türkiye’de teknolojiye adaptasyon hızının yüksek olması ve Türklerin etkin bir şekilde çalışmak ve yaşamak için akıllı araçlara olan ilgisi sayesinde Evernote olarak burada potansiyel bir büyüme öngörüyoruz. Türkiye, Evernote ve ürünlerimiz için oldukça önemli bir pazar. Bu bölgede var olan ve Evernote’u yaygınlaştırmamızı sağlayan üyelerimize minnettarız.

Evernote'un Apple Watch uygulamasından biraz bahsedebilir misiniz?

Apple’ın dahil olduğu ürün kategorilerindeki kullanıcı beklentilerini yeniden tasarlayan harika bir yeteneği var. Bu, giyilebilir teknolojide de gerçekleşeceğine inandığımız bir durum. Geleceğe atmakta olduğumuz adımla içine girdiğimiz yeni dönem, Apple Watch’dan öncesini oldukça renksiz ve sıkıcı gösterecek.

Haberin Devamı

Giyilebilir teknolojinin, yeni bir platformda uygulamaların küçültülmesinden ibaret olmadığını, bu uygulamaların nasıl daha hızlı olabileceğinin yeniden tasarlanmasıyla ilgili olduğunun farkındayız. Saat üzerindeki bir uygulama, telefondakinin yerini alamaz ancak tamamlayıcısı olur. Apple Watch da işte bu şekilde tasarlandı ve Evernote’un Apple Watch uygulaması da tam olarak bunu yansıtıyor.

Evernote, iPhone ve Apple Watch uygulamalarıyla birlikte oldukça iyi çalışıyor. Not alın, arama yapın ve saatiniz üzerinden en son oluşturduğunuz içeriklere ihtiyacınız olduğunda göz atın. Hatırlatıcılar kurun ve listenizde olmayan öğeleri telefonunuz olmadan da kontrol edin. Apple Watch üzerinden bir not okumaya başlayın ve kilitli ekranınıza dokunarak iPhone’unuzda okumaya devam edin. Kolunuzdan elinize ve aynı şekilde geriye hareket eden tek uygulama.

Haberin Devamı

Amacımız, kullanıcılarımıza bir saat üzerinden birkaç saniyede en iyi ve anlamlı deneyimi sağlamaktı. Uygulamamızı, gerektiğinde yeni içerik oluşturmak ve var olan içerikleri görüntülemeyi sağlayacak şekilde tasarladık.

Uygulama ayrıca, saat üzerinden yeni notlar ve kontrol listeleri oluşturmayı, hatırlatıcılar kurmayı, Evernote hesabınız üzerinden notları araştırmayı ve şu an üzerinde çalıştığınız bir konu, takviminizde bulunan toplantılar ve Evernote hesabınızda ne sıklıkta özel not girdiğinize bağlı olarak ilgili notları görmenizi sağlar. Saat üzerinden girdiğiniz her yeni içerik, Evernote’u kullandığınız diğer tüm cihazlar üzerinde de eş zamanlı olarak güncel hale gelir.

Haberin Devamı

Apple Watch üzerinde bulunulan yer, takvimdeki toplantılar ve Evernote hesabı üzerinde oluşturulan özel notları baz alan bir not listesi oluşturduk. Saat gibi küçük bir cihaz üzerinden, kullanıcının kendisi için en önemli içeriğe çabuk ulaşması oldukça önemli. Biz de, çok fazla ekran kaydırmaya gerek olmadan, uygulamayı en kullanışlı şekilde geliştirdik.

Üretken uygulamalar, devam eden bir işi izlemek ya da diğer cihazları kontrol etmek için değil, gün içinde önemli işlerin tamamlanması için kullanıcılara yardımcı olur. Apple Watch için yaptığımız tasarımla amacımız, iPhone uygulamamızı desteklemek ve aynı zamanda saat uygulamasının tek başına fonksiyonel ve kullanışlı hale gelmesini sağlamaktı.

Birkaç saniye içinde not oluşturabilir, kontrol listesinde bulunan bir işi tamamlayabilir ya da bir toplantı için önemli bir içeriğe sadece bileğinizden ulaşabilirsiniz. Uygulamaya, Apple Watch’ın dağıtım tarihi olan 25 Nisan 2015 tarihinden itibaren ulaşılabilecek.

Evernote hangi platformlarda kullanılabiliyor? (Telefon, tablet vs..)

Evernote’a telefon, tablet, PC, Web, Windows, Mac, iOS ve Android platformlarından ulaşmak mümkün. Evernote’un en kullanışlı özelliği hangi cihaz ve platform olursa olsun tüm belgelerinize ulaşabiliyor olmanız. Evernote’u giyilebilir cihazlara entegre ediyor olmak da bu gelişmelerin doğal bir sonucu. Evernote’a Pebble Smart watch, Galaxy Gear, Evernote Android Wear akıllı saatler ve Google Glass’ üzerinden de ulaşabilirsiniz. Çok yakında Apple Watch üzerinde de ulaşılabilecek.

Evernote nasıl gelir yaratıyor? Yakın gelecek planları neler?

Evernote, ‘freemium’ dediğimiz iş modeli ile başladı. ‘Freemium’da, Evernote Premium’un sunduğu neredeyse tüm araçlara ulaşılabiliyordu. Birçok üye, Evernote’a ücretsiz uygulama üzerinden geldi ama zaman içerisinde Evernote, 3 direkt ve farklı bir gelir akışı tasarladı; Evernote Premium (aylık 9 TL, yıllık 81 TL), Evernote Business (her kullanıcı için aylık 18 TL) ve Evernote deneyimini zenginleştiren fiziksel ürünlerin satıldığı Evernote Market.

Evernoteu 100 milyon kullanıcı telefonuna indirdi

Şirket olarak, insanların bugünkü çalışma şekillerine odaklanıyoruz. Bize göre, bugünkü durum 10 yıl önceki çalışma şekline göre oldukça farklı. İnsanlar cihazlar üzerinden nerede ve ne zaman ihtiyaçları olursa işlerini tamamlayabiliyorlar. Bugünün çalışanları, daha efektif bir işbirliği için her zaman teknoloji ve araçlara ihtiyaç duyuyorlar. Birlikte çalışmaya engel olan ve işlerin bitirilmesini güçleştiren demode araçlara ve bu kültüre (genellikle büyük şirketlerde bulunan) gerek yok. Bunun yerine çalışanlar kolaylıkla bağlanabildikleri ve farkındalık yaratan teknolojilere ihtiyaç duyuyorlar. Augmented Intelligence takımımız tüm bu bahsettiğimiz planların kabinde yer alıyor ve insanların stratejik düşünme ve yaratıcılığını bilgisayar ve makine gücü ile bir araya getiriyorlar.

Amacımız önümüzdeki 100 yıl süresince zamana dayanıklı ve işimizi sürdürmemizi sağlayan yeterli ürünler tasarlamak. Startup ruhunu her zaman temel değerimiz olarak koruyan 100 yıllık bir startup olmayı hedefliyoruz. Tüm bunlar, en iyi ve en akıllı ürünleri tasarlamayı gerektiriyor. Bu açıdan işimiz oldukça anlaşılır bir hal alıyor. Ürünlerimizi Evernote deneyiminizi zenginleştirmek için sunuyoruz. Evernote ara yüzü üzerinde reklam yayınlamıyoruz, verileriniz kaybolmuyor ya da şirketimize olan güveninizi azaltabilecek herhangi bir uygulama gerçekleştirmiyoruz. Ürünlerimizi her zaman tüm platformlarda ve en iyi kalitede geliştirmek için çalışıyoruz.

Evernoteu 100 milyon kullanıcı telefonuna indirdi

Evernote olarak kullanıcıların hayatını kolaylaştıran ve değer katan Work Chat ve Scannable olmak üzere farklı özelliklerimiz de mevcut.

Evernote her zaman en verimli çalışmaların yapıldığı alan oldu. Work Chat ile başka bir uygulama açmak ya da e-posta göndermek için çalışma alanınızdan ayrılmaksızın ekibinizle daha efektif çalışmak için onlarla paylaşımda bulunabilir, sohbet edebilir ve birlikte çalışabilirsiniz.

Work Chat, üzerinde çalıştığınız işleri tamamlamanıza yardımcı olan kişilerle Evernote’ta paylaşımda bulunmanın ve konuşmanın yeni aracı. Ayrıca, işinizi ve sohbeti aynı alanda bir araya getirmek için bir sohbet alanında not ve not defteri paylaşabilirsiniz. Böylece, herkes söz konusu işe yönlendirilir ve konuşmaya uygun bir iş birliği ağı kurulur. Work Chat’in kullanımı son derece hızlı ve basit. Yeni bir sohbet başlatmak ve Evernote kullanmıyor olsalar bile doğru kişileri sohbete davet etmek için Work Chat simgesini tıklayın veya simgeye dokunun. İşinizi tamamlamanız için, dilediğiniz sayıda kişiyle sohbet edebilirsiniz. Siz ve iş arkadaşlarınız Evernote'ta birlikte çalışıyorsanız, bu kişilerin yüzleri notlarda ve not defterlerinde açılır bir pencerede görünmeye başlar. Resimlerinin çevresinde dönen bir halka görüyorsanız, o anda notu düzenledikleri anlamına gelir.

Scannable, bizim en yeni mobil tarama uygulamamız. Tarama uygulaması, hayatınızı yavaşlatan değil hızlandırması gereken daha büyük bir sürecin parçası diyebiliriz. Gerçekten iyi bir tarama uygulaması, arşivi değil eylemi ön plana çıkarmalı. Kağıdın kendisi hakkında değil, kağıttaki kelimeler hakkında olmalıdır. Scannable uygulamasına iPhone ve iPad üzerinden ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Kısacası Scannable hızlı tarayıp paylaşmak için tasarlandı, çünkü kameranızın film rulosu taradığınız faturalar ve belgelerin depolama yeri değil.

Scannable, kartvizitler için de harika bir uygulama. Evernote’a ve LinkedIn’e bağlanır bağlanmaz, Scannable taradığınız her kartviziti hemen kişiselleştirir. O bilgileri alır ve kişilerinizin LinkedIn profillerinden fotoğraf da içeren ayrıntılar ekler ve böylece her zaman isimlere bir yüz ekleyebilirsiniz. Büyük networking davetlerinde ve konferanslarda bana oldukça yardımcı oluyor diyebilirim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!