Elektronik atıkları çocuklar için kodlama sınıfına dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Elektronik atıkları çocuklar için kodlama sınıfına dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 13:20

Karbon ayak izini küçültme hedefiyle Vodafone, tarafından başlatılan “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesi Türkiye geneline yaygınlaşmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Bursa’da faaliyet gösteren 16 yerel iş ortağının desteğiyle toplanan elektronik atıkları geri dönüştürülerek Bursa Görükle Dumlupınar İlkokulu’nda kodlama sınıfı açtı. Bursa ve çevresinde kodlama öğrenmek isteyen tüm çocukların ücretsiz faydalanabileceği sınıfta, bir yılda 850 öğrenciye eğitim verilmesi hedefleniyor.

Bursa Görükle Dumlupınar İlkokulu’nda düzenlenen açılış törenine Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel de katıldı.

Hasan Süel şöyle konuştu:

“Amaç odaklı bir şirket olarak, 2025 yılına kadar şirketimizin toplam sera gazı salımını %50 azaltmayı ve elektronik atıkların %100’ünün geri dönüştürülmesini hedefliyoruz. Çevresel ayakizimizi küçültmek amacıyla kapsamlı bir çevre yönetim sistemi uyguluyoruz. Bu anlayışla uyguladığımız e-atık yönetimi sayesinde e-atıkların %99’unu yeniden kullanıyor, lisanslı kuruluşa satıyor ya da geri dönüştürüyoruz. Operasyonlarımız, ürün ve hizmetlerimiz sonucu ortaya çıkan e-atıkların hem oluşmasını azaltmaya, hem de geri dönüşümünü artırmaya odaklanıyoruz. E-atıkların geri dönüşümünü teşvik etmek ve bu konuda farkındalık yaratmak üzere hayata geçirdiğimiz ‘Bu Atıklar Kod Yazıyor’ projesini ülke genelinde yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Topladığımız e-atıkların geri dönüşümünden elde edilen ekonomik gelirle okullara kodlama sınıfı kuruyoruz. Bu projeyle e-atıkları artı değere dönüştürmeyi, böylece hem sosyal hem de çevresel etki yaratmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında 8’inci sınıfımızı değerli iş ortaklarımızla birlikte Bursa’da açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sınıfımızın Bursa ve çevresindeki çocuklarımıza yeni ufuklar kazandırmasını diliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!