Chrome bağlantınız gizli değildir hatası ve çözümü (Windows 7, 8 ve 10)

Güncelleme Tarihi:

Chrome bağlantınız gizli değildir hatası ve çözümü (Windows 7, 8 ve 10)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 19:09

Chrome kullanıcıları tarafından karşılaşılmakta olan farklı hataların olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle chrome bağlantısının gizli olmadığına dair bir uyarının sıklıkla alındığını söylemek de mümkün olmaktadır. Bu yüzden bu hata ile karşılaştığınız zaman çözümünü öğrenmek isteyebilirsiniz. Chrome bağlantınız gizli değildir hatası ve çözümü ne şekilde olmalıdır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Chrome, en fazla kullanılmakta olan tarayıcılar arasında yer almaktadır. Chrome tarayıcısını kullanırken bazı durumlarda hatalar ile karşılaşılması söz konusu olabilmektedir. Böyle bir hata alınması durumunda öncelikli olarak sayfayı tekrar yenilemeyi denemeniz gerekmektedir. Olmaması durumunda ise farklı çözüm yöntemlerinin denenmesi gerektiğini söylemek mümkün olmaktadır.

Chrome Bağlantınız Gizli Değildir Hatası

Chrome tarayıcısı kullanılırken farklı hatalarla karşılaşılması söz konusu olabilmektedir. Chrome kullanıcıları tarafından karşılaşılmakta olan hatalardan birisi de bağlantınız gizli değildir şeklinde olmaktadır. Böyle bir hata ile karşılaştığınız zaman öncelikli olarak ortak bir wifi kullanmadığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Böyle bir hata ile karşılaşmanızın nedeni, Google Chrome tarafından zararlı bir siteye girişinizin engellenmesine yönelik olarak gerçekleşebilir. Google Chrome kullanıcıları tarafından en fazla karşılaşılan hatalardan birisi olan Chrome bağlantınız gizli değildir hatası çeşitli nedenlerden dolayı karşınıza çıkabilmektedir.

Haberin Devamı

Öncelikli olarak böyle bir hata ile karşılaşmanızın nedeninin süresi dolmuş SSL sertifikaları olabilmektedir. Sİtede SSL sertifikası olmasına rağmen böyle bir hata çıkması durumunda sertifikanın süresinin dolmuş olabileceğini söylemek de mümkündür.

SSL sertifikasının alt alan adına değil de sadece alan adına kayıtlı olmasına bağlı olarak da bu hata ile karşılaşılması söz konusu olabilmektedir.

Aynı zamanda güvenilir olmayan kurumların SSL sertifikası vermesi de böyle hataların alınmasına sebep olabilmektedir. Web siteleri için SSL sertifikalarını çıkarmak ve kurmak oldukça kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Ancak sertifikanın güvenilir sitelerden alınması da bu noktada oldukça önemlidir.

Web sitesi tarafından kullanılmakta olan SSL sertifikasının geçerli olmaması durumunda Chrome tarafından bu siteye girişiniz engellenecektir. Girişinizin engellenmesi durumunda ise Chrome bağlantınız gizli değildir şeklinde bir uyarı ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Chrome Bağlantınız Gizli Değildir Hatası ve Çözümü

Tarayıcınızı açarak bir web sitesine girmek istediğiniz durumda Chrome tarafından bağlantınız gizli değildir hatası ile karşılaşabilirsiniz. Chrome bağlantınız gizli değildir hatasının çözümü için uygulanabilecek olan çeşitli yöntemlerin olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Google tarafından kullanıcıların şüpheli sitelere girilmesini engellemek amacıyla kullanılmakta olan çeşitli güvenlik yöntemleri bulunmaktadır. Bağlantınız gizli değildir sorunu ile karşılaştığınız zaman aslında bunun bir hata değil uyarı olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

Kullanıcıların bağlantınız gizli değildir hatası alması durumunda;  

Haberin Devamı

Öncelikli olarak sayfayı yenilemeyi denemesi gerekmektedir. Düzelmemesi durumunda ise tarayıcınızdan gizli modu açarak girmek istediğiniz web sitesine girmeyi tekrar denemeniz gerekmektedir.

Bilgisayarınızın tarih ve saatini kontrol etmek de yine uygulanabilecek olan çözüm önerileri arasında yer almaktadır.

Tarayıcı önbelleğini ve çerezleri temizlemek de çözüm yöntemleri arasında yer almaktadır.

Bilgisayarınızda yüklü olan antivürüs programını ve güvenlik duvarını kontrol etmenizin de faydası bulunmaktadır.

Bir diğer yöntem ise DNS Sunucularının değiştirilmesi olarak ifade edilebilir.

Son olarak siteye girememeniz durumunda Quic protokolünü devre dışı bırakarak girmek istediğiniz siteye tekrar giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Chrome bağlantınız gizli değildir uyarısı aldığınız zaman bilmeniz gereken en önemli nokta aslında bu hatanın çevrimiçi kişileri korumaya yönelik aldığı bir önlem olarak ifade edilebilir. Yani girmek istediğiniz sitede böyle bir hata ile karşılaşmanız durumunda aslında bir hata ile değil uyarı ile karşı karşıya olduğunuzu da bilmeniz gerektiği söylenebilir.

BAKMADAN GEÇME!