Apple'dan Swift müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Appledan Swift müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 09:20

Apple, Swift programlama dilinin açık kaynak olarak sunulduğunu duyurdu. Böylece, uygulama geliştiricilerinden eğitim kurumlarına ve şirketlere kadar yetenekli geliştiricilerin oluşturduğu topluluk, artık açık kaynak olarak sunulan Swift'in yeni özelliklerine ve optimizasyonlarına katkıda bulunabilecek ve Swift'i yeni bilgisayar platformlarına taşımamıza yardım edebilecek.

Haberin Devamı

Swift'in tüm geliştirici topluluğu için açık kaynak haline getirilmesi bu programlama diline katkıda bulunabilir ve daha da fazla platforma taşınmasına yardımcı olabilir” diyen Apple Yazılım Mühendisliğinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi sözlerini şöyle sürdürdü: “Swift’in gücü ve kullanım kolaylığı yeni bir kuşağa kodlamaya başlamak için ilham verecek ve bugün yaptığımız bu duyuruyla birlikte fikirlerini mobil aygıtlardan buluta kadar her yerde uygulayabilecekler.”

Swift geliştiricilere yeni nesil yazılımları yaratmak için ihtiyaç duydukları özgürlüğü ve yetenekleri kazandırıyor. 

Bileşenleri arasında Swift derleyicisi, hata giderici, standart kitaplık, temel kitaplıklar, paket yöneticisi ve REPL de bulunuyor. Swift, bir çalışma zamanı kitaplığı istisnasıyla, Apache 2.0 açık kaynak lisansı altında lisanslanıyor. Bu, kullanıcıların Swift’i kendi yazılımlarına kolayca ekleme ve bu dili yeni platformlara taşıma olanağı veriyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!