Apple'dan Star kod adlı yeni Mac geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Appledan Star kod adlı yeni Mac geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 08:42

Apple, "Star" kod adı altında yeni bir cihaz ailesi tanıtmayı planlıyor. 9to5Mac'ten gelen bu iddiaya göre bu gizli proje, ARM işlemcili hafif Mac'lerden oluşuyor.

Haberin Devamı

Bu tür iddialara şüpheyle bakmamız gerektiğini biliyoruz. Ne de olsa geçen seneki "macOS ve iOS birleşecek" iddiaları gerçeğe dönüşmedi. Böyle bir birleşmenin olmayacağı Apple'ın patronu Tim Cook tarafından geçen ayki bir röportajda açığa çıkarılmıştı.

Star prototiplerinin Apple tarafından üretilmeye başlandığı ve cihazların dokunmatik ekran, bir SIM kart slotu, GPS ve pusula özellikleriyle geldiği söyleniyor. Star cihazları, şu anki Mac cihazlarındaki firmware'in aynısıyla çalışıyor. 9to5Mac'e göre bu, yeni cihazların bir tür ultra-taşınabilir MacBook serisi oluşturabileceğinin işaretini veriyor. İlginç olan ise yeni cihazların iOS'un bir türevini de çalıştırıyor olmaları. Yeni cihazların şu anki iOS cihazlarından ayrı bir etikete sahip olduğu söyleniyor.

Haberin Devamı

Bu prototipler gerçek olsa bile, cihazların gerçeğe dönüşme garantisi bulunmuyor. Büyük bir firma olarak Apple, elbette farklı fikirlerle denemeler yapıyor. Bildiğimiz bir nokta, Apple'ın iPad Pro'yu bir süredir laptop'a alternatif olarak tanıttığı. Star serisi gerçeğe dönüşürse, bu seriye ait cihazların 2020'de tanıtılabileceği söyleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: MASAÜSTÜNÜZÜ RENKLENDİRECEK 36 DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!