Apple sonunda bunu da yapıyor!

Güncelleme Tarihi:

Apple sonunda bunu da yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 10:43

Geçtiğimiz dönemde önemli bir değişikliğe giderek kendi GPU sistemlerini kullanmaya başlayan Apple, son değişikliklerinden sonra kendi güç yönetim çiplerini kullanmak istiyor.

Haberin Devamı

iPhone ve iPad modellerinde geçtiğimiz dönemde değişikliğe giden ve cihazlarda kendi GPU sistemlerini kullanmaya başlayan Apple, güç yönetimlerinde de bağımsız hale gelmek istiyor. Nikkei’de yer alan habere göre teknoloji devi, kendi güç yönetim çiplerini geliştirdi ve 2018 yılında çıkacak olan modellerinde kullanmak istiyor.

Şu anda kullandığı güç yönetim çiplerini Diaolog tarafından geliştiren şirket, önceden Apple modellerinin grafiklerini tasarlayan firma Imagination Technologies’e yaptığı hareketin aynısını Dialog’a da yapacak gibi duruyor. Bu konu üzerine çıkan dedikodular sonucu şirket, %15 değer kaybetti. Gelen bilgiye göre Apple’ın yeni tasarlayacağı güç yönetim çipleri, batarya ve güç tüketimine yönelik görev alacak. Endüstride en gelişmiş çip olarak sunulacak olan çipler sayesinde iPhone ve iPad modellerinin batarya süreleri artacak.

Haberin Devamı

Kendi teknolojik üretimleri gerçekleştiren Apple, böylelikle üçüncü parti yazılımları aradan çıkarıyor. Üretilen teknolojik ürünler sayesinde iOS yazılımıyla daha iyi bağlantı kuran Apple, sağladığı yeniliklerin kullanıcılarına olumlu dönmesini sağlıyor. Son olarak, Apple yaptığı bu hamlelerle, Qualcomm ile arasında çıkan çatışmalara benzer olayların yaşanmasını da önlüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!