Apple App Store'un hediye kutusu politikası değişti!

Güncelleme Tarihi:

Apple App Storeun hediye kutusu politikası değişti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2017 07:46

Günümüzde pek çok oyunda "loot box" olarak isimlendirilen hediye kutularıyla karşılaşmak mümkün oluyor. Bu kutuları satın alan oyuncular gelişi güzel olarak belirlenen, oyunda kullanabilecekleri hediyeleri kazanıyorlar. Apple, App Store politikasında değişiklik yaparak artık hediye kutusu sunan oyun yapımcılarını biraz daha şeffaf davranmaya zorluyor.

Haberin Devamı

Bu kutular bazı oyunlarda hediye olarak kazanılabiliyor. Ancak bazı oyunlarda bu kutulardan edinmek için para edinmek gerekiyor. Bu kutulardan ne çıkacağı bilinmediği için, eleştirmenler bu kutuları "kumar" olarak tanımlıyor. Apple'da bu hediye kutularındaki politikasında değişikliğe gitti. Artık oyunlarında "hediye kutusu" veya benzer mekanizmalar bulunduran yapımcılar, bu kutularda hangi hediyelerin bulunduğunu ve bunlardan birini kazanma olasılığının ne kadar olduğunu açıklamak zorunda kalacak. Bu değişiklik sayesinde oyunlarda kart veya karakter paketleri satın alan oyuncuların önü açılıyor. 

Apple'ın, App Store içinde uygulayacağı hediye kutusu politikasında Çin'in izlerini takip ediyor gibi görünüyor. Çin'de hediye kutularındaki kazanma ihtimalleri belirtiliyor. Çin'de yapılan hediye kutularındaki bu sistem devlet tarafından mayıs ayından beri yapılıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!