Amazon Fire Phone tanıtıldı, işte bomba telefonun tüm özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Amazon Fire Phone tanıtıldı, işte bomba telefonun tüm özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 06:18

Telefon savaşı dün akşamdan itibaren artık çok daha hararetli olacak; zira dünyanın en büyük online alışveriş platformu Amazon, kendi adında çıkardığı ilk akıllı telefonu Fire Phone'u tanıttı. Üzerinde dört sensör dahil altı kamera bulunan cihaz 3 boyut teknolojisiyle dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Amazon Fire Phone'un detaylı özelliklerine geçmeden önce isterseniz genel hatlarıyla telefonu ele alalım: 4.7 inç'lik dev bir ekrana sahip olan Fire Phone'un arka yüzünde optik görüntü stabilizasyon sistemini kullanan 13 megapiksel dahili kamera yer alıyor. 2.2 GHz işlemci kullanan ve 2 GB RAM'den güç alan cihazın her iki yüzünde de yüzeyin çizilmelerini önleyen Gorilla Glass teknolojisi kullanılıyor.

25 TEMMUZ'DA 649 DOLARLIK FİYATIYLA GELİYOR

25 Temmuz tarihi itibariyle satışa sunulması beklenen Amazon Fire Phone ilk etapta ABD'li operatör AT&T aracılığıyla, iki yıllık sözleşme karşılığında 199 dolardan ve Amazon'un kendi internet sitesi üzerinden sözleşmeye tabi olmaksızın 649 dolarlık fiyat etiketi üzerinden satışta olacak.

AYNI ZAMANDA 3 BOYUTLU!

Haberin Devamı

Amazon'un Fire Phone'u çıkaracağı haberlerinin daha ilk yayıldığı günlerde cihazın en önemli özelliklerinden birisinin 3D algılama sistemi olduğu iddia edilmişti. Dün tanıtan telefonun en önemli özelliği de aslında bu sistemdi. Cihazın ön yüzünde yer alan 4 kızılötesi kamera, cihazın dört ayrı köşesine dizilmiş. Bu kameralar kullanıcıların yüz ve göz hareketlerini algılayarak cihazın ekranına hangi açıdan baktığını algılıyor. Bu da cihazın kullanıcıya 3 boyut derinliğiyle ekranı görmesini sağlıyor.

ARTIK TEK BİR NOKTADAN EKRANA BAKIP 3D'Yİ GÖRMEK ZORUNDA DEĞİLİZ

Amazon'un Fire Phone'unda ilk kez kullanılan bu sistem, aynı zamanda Nintendo 3DS oyun konsolu ve HTC Evo 3D model telefonda tek bir açıdan bakılarak 3D görüntüyü yakalama zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor. Örneğin Fire Phone'da harita açıkken baktığınız açıya göre haritadaki şekiller değişebilecek. Görüntülerin 3D formatında ekrana geleceğini ve bu derinliği kullanıcının yoğun olarak hissedeceğini de ekleyelim. 3D sistemiyle ilgili bir örnek daha verelim: Alışveriş yaparken, telefonun ekranını sağa ve sola doğru eğdiğinizde elbiseyi farklı açılardan görebileceksiniz. Bu bile Amazon'un Fire Phone ile sektörü epey hareketlendireceğini ortaya koyuyor aslında.

Haberin Devamı

Yine benzer şekilde cihazı sağa veya sola doğru eğdiğimizde menüler arasında geçiş yapabiliyoruz. Örneğin ana menü ekranından hava durumu ekranına sadece bir hareketle, herhangi bir dokunuşa gerek olmadan geçebiliyoruz.

Kendi işletim sistemi Fire OS 3.5'i kullanan Amazon Fire Phone, aslında Android'in arabirimini de bir hayli andırıyor. Basitçe işlemleri herhangi bir uygulamayı açmadan da yapabilmek mümkün. Örneğin e-maillerinizi görmek veya silmek için e-mail uygulamasını açmadan doğrudan ana ekrandan içerik silebiliyorsunuz.

DİLEDİĞİNİZ SAATTEN SONRA TELEFON SUSACAK

Cihazın bir diğer özelliği de zil sesiyle ilgili... Belirlediğiniz zaman aralığında telefon kendi kendine zil sesini kısabiliyor. Yani kendini sessiz mod'a alabiliyor. Örneğin gece yarısı 00.00'dan sabah 07.00'a kadar bir süre ayarladığınızda artık bu zaman zarfında telefonunuz çalmıyor ve 07.00 itibariyle zil sesi normale dönüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!