Ali Babacan Microsft'u ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Ali Babacan Microsftu ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 11:57

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD temasları çerçevesinde Microsoft Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Yetkililere Türkiye'deki yeni gelişmeleri anlatan Babacan, “Türkiye'nin hedefleri realistik ve bizim bu hedefleri gerçekleştirecek kapasitemiz var” dedi.

Haberin Devamı

ABD'deTürkiye Yatırım Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir hafta sürecek temaslarına devam eden Babacan, Washington eyaleti Seattle şehrinde bulunan Microsoft Genel Merkezi'ni TOBB heyeti ile ziyaret etti. Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Laura Ipsen tarafından karşılanan Babacan, Microsoft yetkilileri ve Amerikalı iş adamlarına, Türkiye'nin 2023 ile ilgili planlarından bahsederken, “Türkiye'nin hedefleri realistik ve bizim bu hedefleri gerçekleştirecek kapasitemiz var” dedi.

Microsoft'un Başbakan Yardımcısı onuruna verdiği öğle yemeğine TOBB üyeleri ile katılan Ali Babacan, bilgisayar dünyasının dev yazılım sisteminin sahibi firma yetkililerine, Türkiye'de ekonomik alanda yaptıkları reformlar neticesinde yatırımcılara sunulan imkanların genişletildiği bilgisini aktardı.

Türkiye'nin vergi gelirlerinin OECD ve AB ülkelerine göre çok düşük kaldığını belirten Ali Babacan, Türkiye'de yapılan tünel, köprü havayolu gibi yatırımların özel şirketler tarafından yapıldığını ve bu durumunda iç borçlanmayı azalttığını bildirdi.

Türkiye'deki RND ve inovasyon yatırımlarına büyük önem verdiklerini, bunun için ABD'nin ünlü yazılım ve inovasyon merkezi olan Silikon Vadisi'nde de çeşitli temaslarda bulunduklarını belirten Başbakan Yardımcısı, Microsoft'ta da aynı amaçla bulunduklarının altını çizdi.

Türkiye'nin daha önceden bir tarım ülkesi olduğunu ancak yeni dönemde endüstriye çok ağırlık verdiğini belirten Ali Babacan ayrıca, Türkiye'de eğitime verilen önemden ve yeni açıklanan demokratik paketten de bahsetti. Babacan, Microsoft'un Türkiye yatırımlarından memnun olduklarını söylerken, ilişkilerinin artarak devam etmesi dileklerini bilgisayar işletim devinin yöneticilieri ile paylaştı.

Öte yandan, Türkiye'nin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı ağırlamaktan onur duyduklarını belirten Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Lauro Ipsen, 20 yıldır Türkiye'de yatırımlarının bulunduğunu belirtirken, bünyelerinde 400'ün üzerinde Türk çalışanın bulunduğunu ve eğitimde digital öğrenme üzerine yeni projeler geliştirdiklerinden bahsetti. Enerji sarfiyatındaki israfı önlemek için de yeni inovasyon çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ipsen, Türkiye ile ortak iş yapma konusunda geleceğe umutla baktıklarını belirtti.

Yemekli toplantıda kürsüye davet edilen Amerikan Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Kush Chucksy ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da Türkiye ve ABD arasında yapılabilecek stratejik iş ortaklıklarından ve Türkiye'deki mevcut ekonomik durumun umut yeşertici verilerinden bahsetti.

Hisarcıklıoğlu, "Türkiye yüksek gelirli bir ülke oluyor, bu yüzden yeniliklere açık bir ülke. ABD ve Türk inovasyoncuların ortak çalışmaları için mevcut şartlar çok uygun” derken, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen de "Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan'ın Microsoft ziyareti, bir kilometre taşı
niteliğinde” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!