5 dolarlık bilgisayara kamera geldi!

Güncelleme Tarihi:

5 dolarlık bilgisayara kamera geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 07:57

Dünyanın en küçük bilgisayarı olarak anılan Raspberry Pi Zero'ya kamera desteği geldi. 5 dolar olan cihazın fiyatında herhangi bir artış yaşanmadı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında tanıtılan Raspberry Pi Zero, dünyanın en ucuz bilgisayarı ünvanına da sahip olmuştu. 5 dolar fiyata satılan kart bilgisayar geliştiricilerden teknoloji meraklılarına kadar herkesin ilgisini çekmiş ve kısa sürede yok satmaya başlamıştı. Stok sorunu çözülen Raspberry Pi Zero şimdi de kamera desteği ile güncellendi. 

Raspberry Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, kart bilgisayara kamera bağlanabilecek bir FPC kapısı eklendi. Bu kapı sayesinde, geliştiriciler dünyanın en küçük bilgisayarına uyumlu kameraları bağlayabilecekler. Böylece, Raspberry Pi Zero kullanılarak uygun fiyatlı ev güvenlik sistemleri ya da çok küçük casus kameraları geliştirilebilir. Tabii ki bu kısım geliştiricilerin yaratıcılığına ve becerisine kalmış.

Güzel gelişmede en önemli yer ise, kamera bağlantı kapısıyla güncellenmesine rağmen cihazın fiyatının artmamış olması. Eğer siz de Raspberry Pi Zero’ya ilgi duyuyor ve üzerinde çalışmak istiyorsanız sadece 5 dolara (yaklaşık 15 TL) bu bilgisayarı satın almanız mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!