1 TB'lık disk geliyor

Güncelleme Tarihi:

1 TBlık disk geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2014 09:36

CD ve DVD'leri unutun. Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden Sony ve Panasonic 300 GB kapasiteye ulaşan yeni optik diski duyurdu. Yakın gelecekte bu kapasite 1 TB'a kadar çıkacak.

Haberin Devamı

Sony ve Panasonic'in ortaklaşa geliştirdikleri optik disk formatı Archival Disc (Arşiv Disk) 300 GB'a kadar depolama alanı sunuyor. Bugünün Blu-ray'larinin çift katmanlı yüzü ile 50 GB'a kadar ulaşabildiğini düşündüğümüzde neredeyse 6 katına denk geliyor.

Özellikle profesyonel kullanıcılara yönelik olarak geliştirilen ve daha çok kullanıcıların yedekleme ihtiyacını gidermesi amacıyla tasarlanan Archival Disc ilk olarak 300 GB kapasite sunacak.

Ancak Sony ve Panasonic'ten yapılan açıklamada bu kapasitenin ilerleyen dönemlerde 1 TB'a kadar çıkarılacağına da dikkat çekildi.

Verileri uzun süre saklayabilecek bir ortam sunan ve toz, su gibi dış etkenlere karşı bir hayli dayanıklı olan Archival Disc, artan dosya boyutlarını saklamak için yer bulmakta zorlanan kullanıcılar için oldukça faydalı olacak.

Haberin Devamı

Yeni optik diskin hangi standardı destekleyeceği bilinmezken, 2015'te yeni disklerin raflardaki yerini alması bekleniyor.

CD’LERİNİZİ SAKIN ÇÖPE ATMAYIN


HARİCİ DİSKLER ALDI BAŞINI GİTTİ


CD ve DVD kullanımı her geçen gün azalırken, depolama ihtiyacı arttıkça depolama birimleri de hızla büyümeye başladı. Küçük USB hafızaların kapasiteleri dahi 1 TB'a ulaşırken, harici disklerde bu kapasite 8 TB'ı buluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!