GeriSeyahat Teknoloji seyahatte de yanınızda
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Teknoloji seyahatte de yanınızda

Teknoloji seyahatte de yanınızda

Mobil dünya seyahate çıkanlar için de artık bir yaşam tarzı. Bu yüzden hayatı kolaylaştıracak pek çok uygulama tasarlanıyor. İşte seyahatte size özgürlüğün kapısını açacak uygulamalar.

YOLUNU KAYBEDENLERE
700 City Maps: Eğer şehir haritalarını hatıra niyetine saklamaya meraklı değilseniz, artık onları taşımanıza gerek yok. 700 City Maps, dünyanın en önemli 700 şehrinin haritalarını bulabileceğiniz zengin içerikli bir turizm uygulaması. Sık seyahat edenler için önemli bir ihtiyaç. Ücretsiz.
Haritam: ‘Offline’ Türkiye karayolları haritası ve iller arası mesafeleri veren bir uygulama. Uzun yola çıkmadan önce ihtiyacınız olacak. iOS kullanıcıları için özel hazırlanmış uygulamada, karayollarını detaylı olarak görebilir, nereden nereye gidebileceğinizi, tali ve şehir içi yolları detaylıca inceleyebilirsiniz. Ücretsiz.
Handy GPS: Bisiklet, kayak, trekking, koşu, paraşüt gibi sporları yaparken işinize yarayacak basit bir GPS uygulaması. Harita üzerindeki konumunuzu takip edip yönünüzü görebilir, rotanızı düzenleyebilir, kat ettiğiniz yolu görüntüleyebilir ve bu verileri arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. 1.79 TL.
Turkcell Yol Bilgisi: Aradığınız yeri kolayca bulup, sesli navigasyon eşliğinde ulaşmanızı sağlıyor. GPS altyapısını kullanarak bulunduğunuz noktayı belirliyor, gitmek istediğiniz yeri seçtiğinizde bu noktaya doğru trafik bilgisini de kullanarak size en hızlı ulaşım rotasını hesaplıyor. Ücretsiz.

KONAKLAMA ARAYANLARA

Booking.com: İnternetin en önemli otel rezervasyon servisi. Hem yurtiçi hem de yurtdışındaki uygun fiyatlı yüz binlerce otelin tekliflerini barındırıyor. Neredeyse dünyadaki her otelin kayıtlı olduğu servis sayesinde, incelediğiniz otel hakkında daha önce kalan kullanıcıların detaylı yorumlarına ve puanlamalarına da bakabiliyorsunuz. Ücretsiz.
Neredekal: Ekonomik tatil seçeneği arayanlara, Türkiye’nin en güzel tatil beldelerindeki binlerce oteli tanıtıyor. Konaklama tarihine göre otellerin oda fiyatlarını sunup rezervasyon yapmanızı sağlıyor. Ücretsiz.
Biodabulsam: Son dakika planı değişenler ya da ani işi çıkanlar için ideal. Biodabulsam uygulamasıyla o gece müsait otelleri görebilecek, sisteme kaydolduktan sonra saniyeler içinde rezervasyonunuzu yaptırabileceksiniz. Ücretsiz.
Tatilmanya: Yurtiçi otel ve yurtdışı tur rezervasyonlarınız için güvenilir, hızlı ve kolay tatil platformu. Cep telefonu veya tablet üzerinden otelleri aratıp, geceleme ücretleri hakkında teklif alabilirsiniz. Ücretsiz.

HAVA DURUMUNA UYANLARA

WindGuru: Deniz yolculuğunda rüzgâr önemlidir. Açık denizlere çıkmanıza gerek yok, sahilden 10 metre açılıp sandalla balık tutmaya kalksanız bile ani bir rüzgâr, büyük bir dalga ölümcül olabilir. WindGuru, tüm dünyadaki rüzgâr ölçülerini öğrenmeniz için ideal. Ücretsiz.
The Sun: Rise and Fall: Bulunduğunuz lokasyonda güneşin hangi saatte doğup hangi saatte batacağını söyleyen bu uygulama, şehirde çok işinize yaramayabilir ama doğa sporları ile uğraşıyorsanız gerekecektir. Ücretsiz.

YEREL DİLİ KONUŞACAKLARA

Seyahat Konuşma Kılavuzu: Dilini bilmediğiniz bir ülkede restorant market ya da müzedeki basit konuşmalarınızı yerel dille yapabilmek için uygun. İçeriğinde 22 dilin yer aldığı uygulama sayesinde 215 ülkede konuşabilirsiniz. Ayrıca bu diller, seyahatlerde en çok gerekli 31 temaya ayrılmış. Ücretsiz.
Turistik Tercüman: Türkçe sözcük ve deyimleri 33 ayrı dile tercüme ediyor. Kelimeleri gerektiğinde sesli olarak da tekrarlayarak dili bilmeseniz de söyleyebilmenizi sağlıyor. Ayrıca yine dil bilmeseniz de uçak bileti alabilir, oda rezervasyonu yapabilirsiniz. Dil başına iki bin 200 deyim ve sözcük, konu başlıkları halinde düzenlenmiş. 17.99 TL.

Pasaport kontrolü için

Pasaportunuz var ama vizeden muaf mısınız yoksa almak zorunda mısınız, bilmiyorsunuz. iVize, buna rehberlik ediyor. Pasaport bilgilerinizi girip gitmek istediğiniz ülkeyi seçmeniz yeterli. Vizeden muaf olup olmadığınızı anında belirtiyor.

UÇUŞ BİLGİLERİNE ULAŞACAKLARA

Bavul.com: Yurtiçi ve yurtdışı uçak biletlerinizi kolayca ve indirimli satın alabileceğiniz, farklı havayolu firmalarının biletlerini tek ekranda görebileceğiniz bir uygulama. Ayrıca otobüs biletlerinizi de alabilirsiniz. Uçuş bilgilerinizi, rötar durumunu, gideceğiniz lokasyondaki hava durumu, yerel saat bilgileri ve döviz kurunu bildiren gelişmiş SMS servisinden de ücretsiz faydalanabilirsiniz. Ücretsiz.
Havaalanı: Türkiye’deki havaalanlarındaki uçuş bilgilerini anlık olarak akıllı telefonunuza taşıyor. Türkiye’deki uçuşların son durumunu anında görüntüleyebileceğiniz gibi, uçuş bilgileri içinde arama yapabilir, hatta bagajınızı hangi banttan alacağınızı öğrenebilirsiniz. Ücretsiz.

False