Teknoloji Ankara’da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji Ankara’da buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 14:15

Ankara Kalkınma Ajansı, 100 projenin yatırımcı ve iş çevreleriyle buluşacağı TechAnkara Proje Pazarı’nı açıyor. 

Haberin Devamı

Yarın ATO Congresium Fuar Merkezi’nde gerçekleştirecek ve bu yıl 5’incisi düzenlenecek etkinlikte projeler yarışacak ve başarılı projelere, birebir mentörlük, yurt dışı pazarlara giriş gibi teknoloji ticarileştirme odaklı ödül verilecek. Ayrıca ATO ve ASO teknoloji odaklı komiteleri projeleri tek tek inceleyerek ürünlerin ve teknolojilerin hızlı ticarileşebilmesi için üye firmalara yönlendirilecek. 

EĞİTİM FIRSATLARI SUNULACAK

Tüm gün sürecek etkinliğin açılışını Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın gerçekleştirilmesi beklenirken, teknolojinin nabzını tutan gazeteci-yazar ve TV programcısı Serdar Kuzuloğlu, konuşmacı olarak yer alacak. Ankara Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamada, girişimcilere etkinlik öncesi çok özel eğitim fırsatları sunulduğu belirtilerek eğitim sayesinde, girişimlerin ve ürünlerin ticarileşebilmesi, rekabetçiliğinin artması, maliyet, lojistik, üretim teknolojisi, satış ve pazarlamada avantaj sağlaması, etkili yatırımcı sunumları yapabilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Haberin Devamı

YENİLİKÇİ PROJELER SERGİLENECEK

Açıklamada Ankara'nın, son yıllarda sanayi sektöründe kaydettiği gelişmeler sayesinde Türkiye'nin önemli sanayi üretim merkezlerinden biri haline gelirken, üretim ve ihracat yapısının teknolojik düzeyi itibariyle de Türkiye ortalamasından büyük ölçüde farklılaşarak yüksek teknolojilere dayalı bir üretim yapısının geliştirildiği belirtildi. Ankara'nın bu yapısına hizmet eden TechAnkara Proje Pazarı’nda yine yenilikçi projeler sergileneceği ifade edilerek projelerin, yatırımcılar ve iş çevreleri ile bir araya geleceği ifade edildi.

İŞBİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen etkinlik; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TOBB, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, TÜBİTAK, KOSGEB, Türkiye Patent Enstitüsü, Türk Standartları Enstitüsü, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, TÜRKSAT, Borsa İstanbul Özel Pazar, Ankara'daki üniversiteler, üniversitelerin öğrenci kulüpleri, proje koordinasyon ofisleri, teknoloji transfer ofisleri, teknokentler, organize sanayi bölgeleri, melek yatırımcı ağları, girişim sermayesi firmaları ve iş adamları dernekleri başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları işbirliğinde gerçekleştiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!