Tekirdağ'da 6 bin arı kovanı dağıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda 6 bin arı kovanı dağıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 14:40

Tekirdağ'da 6 bin arı kovanı dağıtılacak

Haberin Devamı

  

Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),(DHA)- TEKİGRDAĞ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, üreticilere bu yıl içinde 6 bin arı kovanı dağıtacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın katkısıyla Malkara İlçesi'nde üretecilere arıcılık eğitimi verildi. Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı arıcılık eğitimi bilgilendirme toplantısında üreticilere arıcılıkta başarılı olmanın yolları anlatıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, "Bu düzenlenen bilgilendirme toplantılarındaki amacımız kırsal kesimlerde yaşayan insanlarımızın gelir kalemlerini çeşitlendirip sosyal refah seviyelerini arttırmaktır. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak arı üreticilerimize 25'şer kovan veriyoruz. 5 kovanda kendileri alacaklar. Böylelikle 30 kovan ve üzeri elde ettikleri zamanda desteklemeler tabi olacaklar, destekleme alacaklar. Bizler Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak 2 yılda 11 bin adet kovan dağıtımı gerçekleştirdik. 2017 yılı içinde 6 bin adet kovan dağıtımı daha yapacağız" dedi.

Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu toplantıda yaptığı sunumunda, "Arıcılıkta Başarılı Olmanın Yolları" konusu kapsamında, modern arıcılık teknikleri, arıcılığın geliştirilmesi ve birçok konuda bilgiler verdi. Doğaroğlu, Arıcılıkta 6 maddeye dikkat çekerek, kaynak kullanımı, damızlık kullanımı, bakım ve besleme, populasyon düzenleme, modern ekipman kullanımı ile arı hastalıkları ve hastalıklarla savaşma konularının altını çizdi. Seminerin ardından Doğaroğlu, arı üreticilerinden gelen soruları cevapladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!