Tatlı kazanç

Güncelleme Tarihi:

Tatlı kazanç
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 11:33

Son dönemlerde alışveriş merkezleri başta olmak üzere birçok yerde açılmaya başlayan waffle restoranları, markalaşma atağına kalktı. Yatırım maliyeti ortalama 50 bin doları bulan bir restoranının geri dönüşü ise 18 ayda mümkün.

Haberin Devamı

İSTANBUL’un lüks semtlerinden Türkiye’ye yayılan ve alışveriş merkezleriyle markalaşma sürecine giren waffle restoranları, bugün genç girişimcilerin de gözde yatırım alanı oldu. Düşük yatırım maliyetleri ve geri dönüş süresi ile yatırımcı çeken sektörde bugün birçok marka franchise veriyor. Ortalama 50 bin dolar harcanan waffle restoranı, 18 ayda yatırımı geri döndürüyor. Son 10 yılda restoran sayısının hızlı bir şekilde arttığını anlatan sektör temsilcileri, şu bilgileri verdi:

Markaların Talepleri
- Öncelikle işletmeci ve restoran açılacak lokasyon konusunda uzlaşma sağlanıyor.Franchise veren marka restoranın konsepti konusunda çalışmalar yapıyor.
- Dekorasyon tamamlandıktan sonra eğitim çalışmaları başlıyor.
- Franchise giriş bedelleri ortalama 30 bin TL civarında.
- Bazı markalar cirodan pay ve reklam bedeli talep ediyor.

ACABA NERESİ TUTAR?
- Waffle restoranları daha çok büyükşehirlerin merkezi caddelerinde açılıyor.
- Son dönemlerde ise AVM’lerde küçük metrekarelerde dükkanlar kuruluyor.
- Büyük plazaların bulunduğu bölgeler yatırımcılar için cazip oluyor. Yeni açılacak bir dükkan ise 15 metrekareden başlıyor.

NE ZAMAN KAZANIRIM?
- Yatırım maliyetleri değişkenlik gösterse de ortalama bir waffle dükkanı 50 bin dolara mal oluyor.
- Dükkanın işlek bir caddede açılması geri dönüş maliyetlerini 1 yıla kadar indirebiliyor.
- Ancak sektörde yapılan bir yatırımın ortalama geri dönüş süresi 18 ay civarında.

Bayilik için giriş bedeli 30 bin TL
Yaklaşık 10 yıl önce kurulan Waffle Stop, bugün Türkiye’de birçok yerde bayilik veriyor. Franchise adaylarında profesyonellik arayan şirket, bu yıl 20 bayilik verecek. Sürekli franchise ödemesi bulunmayan şirkete giriş bedeli 30 bin TL. Şirket daha çok alışveriş merkezlerinde bayilik vererek büyüyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de 50 bayilik verecek
Yurtiçi ve yurtdışında toplam 45 şube ile faaliyet gösterdiklerini belirten Waffle Art Pazarlama ve Kurumsal İletişim Uzmanı Can Ersoy, “2016 yılında yurtiçinde 50, yurtdışında ise 15 franchise vermeyi planlıyoruz. Avrupa ve Ortadoğu’da yeni işletmeler açmayı planlıyoruz” diyor.

2017’de yurtdışına açılmayı planlıyor
Bayilerine eğitimden finansa, mal temininden personel bulmaya kadar birçok farklı alanda destek veren Waffle’cı Akın, 2016 yılında 21 yeni bayilik vermeye hazırlanıyor. 1994 yılında kurulan ve bugün Türkiye’nin birçok noktasında tüketicilerle buluşan Waffle’cı Akın, 2017 yılında yurtdışına açılmayı planlıyor.

Waffle nedir?
Tost makinesine benzeyen iki demir arasına dökülen hamurun pişmesiyle elde edilen, içine meyve ve çikolatalar eklenen bir tatlıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!