GeriSeyahat Tatil sanatla buluştu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tatil sanatla buluştu

Tatil sanatla buluştu

Bodrum’da geçen ay hizmete giren Casa Dell’Arte sanat galerisi gibi bir otel. Konuklarına, Nuri İyem, Hamit Görele ve Fikret Mualla gibi önemli sanatçıların 300’e yakın eseriyle içiçe tatil fırsatı sunuyor.

Bodrum Torba’da mayıs ayında açılan Casa Dell’Arte, Fartur Turizm’e bağlı bir butik otel. Bodrum şehir merkezine beş kilometre, Milas-Bodrum uluslararası havaalanına 30 kilometre uzaklıkta. Mekanı diğerlerinden ayıran en büyük özelliği birbirinden değerli sanat eserlerini içinde barındırması.

Sergilenen koleksiyon Casa Dell’Arte’nin kurucusu ve Farplas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Büyükkuşoğlu’na ait. 20 senedir modern Türk ressamlarının, heykeltıraşlarının eserlerini toplayan Büyükkuşoğlu zamanla 1000’i aşkın eserden oluşan geniş bir koleksiyona sahip olmuş. "Bu birikimi meraklılarıyla paylaşmanın yolunu arıyordum. Amacım hem Türk sanatını turizm yoluyla dünyaya tanıtmak, hem de tatillerini öğrenerek geçirmek isteyen, sanattan, güzel yemekten ve rafine zevklerden hoşlananları buluşturacak bir dostluk mekanı yaratmaktı" diyor.

ODALARDA ORİJİNAL TABLOLAR

Resim ve sanat odaklı tasarlanan otele minimalist öğeler hakim. Dekorasyonda resim, heykel, müzayedelerden alınan kapılar ve çay takımları kullanılmış. Vitrinlerle 300’e yakın sanat eseri bulunuyor. Eserlerin her sene yenilenmesi planlanıyor. Büyükkuşoğlu, koleksiyonerler ve sanatçıların eserlerine de kapılarının açık olduğunu söylüyor. Otelin giriş alanında sizi sanat galerisi karşılıyor. Evin Sanat Galerisi tarafından yönetilecek alanda yıl boyunca sanata yönelik çalışmalar yapılması planlanıyor. Galerinin ilk çalışması olan karma ressamların eserlerinden oluşan figüratif sergi de geçtiğimiz hafta sonu açıldı.

Sanat süitlerde de etkisini sürdürüyor. Odaların duvarlarında Nuri İyem, Hamit Görele, Fikret Mualla, Mehmet Güleryüz gibi ünlü Türk ressamlarının orijinal tabloları yer alıyor. Süitlerin isimleri de Aries, Taurus, Gemini, Cancer, Leo Suite ve Virgo gibi 12 farklı burç isminden oluşuyor.

ANTİKA OTOMOBİLLE GEZİ

Otelin işletmecileri sanatla birlikte konuklarına eğlence imkanı da sunmayı unutmamış. Konuklara, koyları görebilecekleri özel tekne, gulet turları düzenleniyor. Deniz manzaralı bahçede jakuzi keyfi yaşamak mümkün. Otelin koleksiyonundaki 1964 model Mustang ve 1973 model Corvet, antika otomobil meraklılarının hizmetine sunulmuş. Restoranda dünya mutfağından füzyon ağırlıklı lezzetler bulunuyor. Gurme konuklar için mutfakta yer ayrılmış. İsterlerse kendileri pişirip, dostlarına ikram edebiliyorlar. Formunu korumak ve rahatlamak isteyenler için fitness salonu, sauna, buhar odası ve masaj salonu seçenekleriyle özel sinema salonu ve sanatla içiçe beyin fırtınası yapmak isteyenler için toplantı odaları da mevcut.

(www.casadelartebodrum.com)
False