Tasarım TIR’ında mekan tasarladılar

Güncelleme Tarihi:

Tasarım TIR’ında mekan tasarladılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2017 15:27

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) ile Nurus Mobilya işbirliğinde üniversitenin İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin eğitim ve konferans mobilyalarını sergilemek ve deneyimletmek için 2 TIR tasarımı hazırlandı.

Haberin Devamı

Proje ile öğrencilerin teorik bilgilerini yaratıcılıkları ile birleştirerek pratiğe dönüştürdüğünü kaydeden Nurus Baş Tasarımcısı Renan Gökyay, “90 yıllık birikim ve deneyimimizi genç kuşaklara aktarmak, genç tasarımcıları sektöre hazırlamak ve üniversitelerimizin potansiyelini ortaya çıkarmak istiyoruz. Umarız ki üniversite-marka işbirliklerine örnek oluruz. Bizim gibi bir çok firma da gençlerimizin eğitimine katkıda bulunur” dedi.
4’üncü sınıf öğrencilerinin bitirme tezi olan ‘Nurus Tanıtım Konteynırı’ Projesi kapsamında genç tasarımcılardan, Nurus’un belirlediği işlev, kavram ve biçim özelliklerini karşılayacak bir mobil mekan tasarlamaları istendi. Öğrenciler, bir dönem boyunca farklı lokasyonlara taşınabilecek, sergi ve deneyime açılacak konteynır modüllerden oluşan yapıları, Nurus’un eğitim ve konferans mobilyaları ile kurguladı. Projeye katılan 21 öğrenci grubu, eğitim ve konferans salonlarının ihtiyaçlarından yola çıkarak geliştirdikleri alan kurgularında akustikten aydınlatmaya, işlevsellikten esnekliğe kadar farklı değişkenleri hesap ederek 2 konteynırı hareketli sunum salonlarına dönüştürdü. En iyi 5 proje arasından finale kalan proje çeşitli revizyonların ardından uygulamaya alınarak mobil sergi ve deneyim merkezi olarak kullanılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!