Tarık Dursun K.'nın yazar evi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Tarık Dursun K.nın yazar evi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 11:23

Tarık Dursun K.'nın yazar evi açıldı

Haberin Devamı

Ünlü yazara büyük vefa

TÜRK Edebiyatı'nın usta isimlerinden, İzmirli Yazar Tarık Dursun K.'nın adının verildiği 'Yazar Evi' Konak Belediyesi'nin restoraslon çalışmasından sonra törenle açıldı.

Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra İzmirli Yazar Tarık Dursun K.'nın adının verildiği 'Yazar Evi', CHP İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Tarık Dursun K.'nın oğlu Zafer Kakınç, kız kardeşi Esin Üçer, manevi oğlu yazar Aydoğan Yavaşlı, doktoru Can Baydinç, muhtarlar ile edebiyat tutkunu İzmirlilerin katılımıyla açıldı. Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan Tarık Dursun K. Yazar Evi'nde atölye odaları, anı odası ve bir de misafir odası bulunuymior. Yazarlar, şairler, sinemacılar, öykücüler gelip burada hem kitaplarını yazacak hem de genç yazar adayları için atölyeler oluşturulacak.

DOSTLARI YAZARI ANLATTI

Ünlü yazarın törende konuşan yakın dostu yazar Dünya Gazetesi Kitap Editörü Faruk Şuyun, Karık Dursun K. ile çok keyifli ilişkileri olduğunu ve gazetenin kitap ekinde yazarlık yaptığını da anlatıp, "Bu dünyadan Tarık Dursun K. geçti, bu güzel yapıtları bize bıraktı. Biliyorum ki biz ve önümüzdeki nesiller de hep okuyacak" dedi. Yazar Aydoğan Yavaşlı da, K.'ya 'Babaların Babası' dediklerini vurgulayıp "Birlikte çok yazarın dedikodusunu yapardık. Güzel ve bakımlı kadınlara bakardık. O, İzmir'in kadınlarını severdi. Yazadığı kitaplarına yazarken de tanık oldum. Bana miras olarak öğütleri ve gösterdiği yol kaldı. Benim için ölmedi. Her daim yanımda" dedi. Oğlu Zafer Kakınç babası için yazdıklarında, "Bizleri kucaklayan bu ev inanın dört duvardan çok daha fazlası. Tuğlaları sözcüklerden, kirişleri betimlemelerden, kolonları öykü kahramanlarından, duvarları öykülerden, pencereleri İzmir'in ışıklarına, kapısı edebiyata açık bir ev. Bu ev İzmir'in İzmir'e tutkuyla bağlı bir evladına ve onun edebiyat uğraşısına adadığı bir ev" satırlarına yer verdi. Bu anlarda, ünlü yazarın yıllarda doktorluğunu yapan Can Baydinç ise oğul Zafer Kakınç'ın yazdıklarını okuduğu sırada duygu dolu anlar yaşandı.

Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, evin geçen yıl alındığını ve Tarık Dursun K.'nın ölümünün hemen ardından onun anısına hazırlamaya karar verdiklerini anımsattı. Sema Pekdaş, "Gençler burada yazarlık, edebiyat çalışmaları yapabilecek. Yazarlar gelecek burada ünlü edebiyatçılar ağırlanacak ve öykülerini, romanlarını burada yazabilecek. K.'nın sinemacı yönü de var o nedenle sinemacılar, fotoğrafçılar da gelerek burada senaryolarını yazabilecek. Yaşayan bir ev olacak. Fikirler giderek zenginleşti. Tarık Dursun K. gibi zenginleşti. İzmir'in edebiyat dünyasına zenginlik katacak diye düşünüyorum. El birliği ile burayı yaşatacağız" dedi.

Mehmet KURT, İZMİR, DHA

FOTO



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!