Tahribatın izleri siliniyor

Güncelleme Tarihi:

Tahribatın izleri siliniyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 15:54

Darbe girişimcilerinin saldırıları sonrası ağır hasar alan Başkent’teki önemli noktalarda, Büyükşehir Belediyesi, BEDAŞ ve Telekom ekiplerince onarımlar başladı.

Haberin Devamı

Ankara’da, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında, uçaklardan atılan bombalar, helikopterlerden açılan ateş ve kent sokaklarına çıkan tanklar Bakanlıklar, TBMM, Genelkurmay Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Polis Akademisi, Özel Harekat Daire Başkanlığı, Kocatepe Camii ve Kızılay’da büyük tahribata yol açmıştı. Hasar tespitini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, onarım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Kent Estetiği Dairesi ekipleri, kaldırımlardaki kırıkları, yollardaki çökmeleri, kırılan kent mobilyalarını ve heykelleri onarıyor, tankların ezerek yerinden söktüğü ağaçları kaldırıyor. Ekipler darbe girişiminin yaşandığı geceden itibaren demokrasiye sahip çıkmak amacıyla günlerdir vatandaşların nöbet tuttuğu meydanları da temizliyor.

Haberin Devamı

EMNİYETTE YOĞUN ONARIM

En ağır hasarı alan Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün çevresinde de onarım çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nden Fen İşleri ile ASKİ, Başkent Elektrik ve Türk Telekom’a bağlı ekipler dün gün boyu iş makineleriyle bina önündeki hasarlı alanlara müdahalede bulunarak tahribatı gidermeye çalıştı.

VATANDAŞLAR FOTOĞRAF ÇEKİYOR

Öte yandan Emniyet Müdürlüğü’nün bulunduğu Konya Yolu’ndan AŞTİ istikametine kapalı olan yol tersi istikamette trafiğe açıldı. Emniyet Müdürlüğü’nün önündeki hasarı merak eden sürücüler nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı vatandaşlar da Emniyet Müdürlüğü önünde hasarlı olan araçları inceleyerek fotoğraf çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!