Suriyeliler için 14 farklı ilde eğitim

Güncelleme Tarihi:

Suriyeliler için 14 farklı ilde eğitim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 14:27

Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin ekonomik kalkınmaya katkıda bulunması ve sosyo-kültürel hayatın bir parçası olmaları için en kapsamlı eğitim programı, uluslararası kuruluşların iş birliği ile hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Türkiye’de sayıları 3 milyona ulaşan Suriyeli mültecilerle ortak bir gelecek inşa etmek için Habitat DerneğiBirleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği ve International Medical Corps (IMC) ile birlikte İMECE Programı’nı hayata geçiriyor. Program kapsamında ilk olarak, Suriyeli mültecilerin ekonomiye kazandırılmasına yönelik 14 ilde girişimcilik eğitimleri verilecek. İlk eğitim 14-19 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.

İMECE Programı ile Suriyeli insan kaynağının ülke ekonomisi için artı değer haline getirilmesi amaçlanıyor. Program dahilinde 14 farklı ilde girişimcilik eğitimleri düzenlenecek. Girişimcilik eğitimleri 15-24 yaş arası genç ve 25-40 yaş arası yetişkin Suriyelilere verilecek olup, eğitimlerden Türkiye vatandaşları da yararlanabilecek.

Haberin Devamı

İMECE Programı için Suriyeli mültecilerin en çok yaşadıkları yerler tespit edilerek, 14 şehir belirlendi. Bu şehirler arasında; Adana, Adıyaman, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Muğla ve Şanlıurfa yer alıyor.

Ekim ayı içerisinde girişimcilik derslerini verecek eğitmenlere müfredat hakkında bilgiler veren Habitat Derneği Genel Koordinatörü ve İMECE Programı Direktörü Başak Saral, 14 farklı ilden gelen eğitmenlere, önümüzdeki dönemlerde de dersler verileceğini kaydetti. Saral ayrıca eğitimin müfredatı hakkında, “Müfredat içeriğinde ise Girişimcilik ve İnovasyon, İş Fikri Üretme, İş Hukuku, Pazar Analizi, İş Modeli Oluşturma, Finans ve Kaynak Yönetimi, Finansal Okuryazarlık ve Teknoloji gibi dersler yer almakta.”açıklamalarında bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!