'Suriyeli muhalifler birbiriyle çatışıyor' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli muhalifler birbiriyle çatışıyor iddiası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 16:50

Suriye'deki muhalif gruplara yakınlığıyla bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ülkenin Türkiye sınırında bulunan İdlib bölgesini kontrol eden İslamcı örgütlerin birbiriyle çatışmaya başladığını iddia etti.

Haberin Devamı

Bölgedeki en güçlü örgütlerden olan Heyet Tahrir el Şam ve Ahrar'uş Şam örgütleri arasında çıkan çatışmalarda savaşçıların yanı sıra iki sivilin de öldüğü bildiriliyor.

Heyet Tahrir el Şam'da, terör örgütü El Kaide'den ayrıldığını açıklayan ancak yapısal ilişkisi bulunan Nusra Cephesi de bulunuyor.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne, çatışmalar İdlib'in Türkiye sınırındaki kasabalarından güneydeki bölgelerine, batısından doğusuna kadar geniş bir alana yayılmış durumda.

İki örgüt bu yılın başında da birbiriyle çatışmaya başlamış fakat sonrasında ateşkes ilan etmişti.

SİHG, çatışmaların İdlib'de İslamcılar arasında görülen en sert çatışmalardan olduğunu söylerken, bölgedeki Batı destekli Özgür Suriye Ordusu'nun da Ahrar'uş Şam'u desteklediğini belirtti.

Haberin Devamı

Gözlemevi'ne göre çatışmalar, İdlib merkezinde bir eylemde Özgür Suriye Bayrağı açılması ve açan gruba ateş açılması sonrasında başladı.
SİHG 12 Temmuz'da da İdlib'de Heyet Tahrir el Şam savaşçılarının çalıştığı bir tekstil fabrikasında büyük bir patlama meydana geldiğini, bubi tuzağıyla nedeniyle gerçekleşen saldırıda 8 kişinin öldüğünü, 18 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!