Suriyeli kadınların hikayesi ‘kısa film’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli kadınların hikayesi ‘kısa film’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 14:05

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli kadınların hikâyesini anlatan ‘Sığınmak’ isimli bir kısa belgesel film çekti. Film, 22 Ekim Cumartesi günü 53’üncü Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ‘Hiçbir Yerin İnsanları’ teması kapsamında Perge Salonu’nda gösterildi.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri öğrencileriyle birlikte, son 5 yılda vatanından ayrılmak ve Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli kadınların hikâyesini konu alan kısa bir belgesel film çekti. ‘Sığınmak’ isimli filmin süresi 16 dadika. Film, 53’üncü Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ‘Hiçbir Yerin İnsanları’ teması kapsamında 22 Ekim Cumartesi Perge Salonu’nda gösterildi. Filmin tanıtımında şu ifadelere yer verildi:

“Dillerini bilmedikleri bir ülkede hayata yeniden başlamanın, vatanından uzakta kalmanın, kendi ülkelerinde kan ve gözyaşı devam ederken olup bitenlere müdahale edemeksizin sadece uzaktan seyretmek zorunda kalmanın acısına tanık oluyoruz. Kendi vatanında yaşayabilenlerin genellikle kendilerine çok uzak zannettikleri ve -bazen biraz da bu nedenle- kayıtsız kaldıkları bu insanlık durumu, sanıldığı kadar uzak bir ihtimal mi? Savaşlar farklı coğrafyalarda yaşansa da, sebep olduğu göç dünyanın uzak noktalarında yaşanan acıları çok yakınımıza getiriyor. Küreselleşen dünyada tüm coğrafyalarda egemenlik mücadelesi devam ederken onlarla empati yapmak aslında hiç de zor değil.”

Haberin Devamı

Suriyeli kadınların hikayesi ‘kısa film’ oldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!