'Suriye'de uluslarası güçler yer almayacak'

Güncelleme Tarihi:

Suriyede uluslarası güçler yer almayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 12:57

Suriye Dışişleri Bakanı Valid Muallim, Türkiye, Rusya ve İran arasında anlaşmaya varılan 'çatışmasız bölge' anlaşması nedeniyle Suriye'de 'uluslararası bir askeri gücün' yer almayacağını söyledi. Muallim, çatışmasız bölge anlaşmasının BM gözetimi altında yapılmasına ise izin verilmeyeceğini belirtti.

Haberin Devamı

Suriye'nin başkenti Şam'da bir konferansta konuşan Muallim, isyancılar şartları yerine getirdiği sürece, Şam hükümetinin de Rusya tarafından planlanan "çatışmasızlık bölgeleri"nin koşullarına uyacağını açıkladı. Muallim, anlaşma bağlamında kurulan 4 güvenli bölge içinde 'askeri polisin' güvenliği sağlayacağını belirtirken, söz konusu yapının kimin tarafından oluşturulacağı konusunda bilgi vermedi. Dışişleri Bakanı, Suriye'nin kuzeyindeki Kürt grupların DEAŞ'a karşı yürüttükleri mücadelenin 'bu aşamada yasal' bir durum olduğunu söyledi. 

Suriye'deki güvenli bölgelerde Birleşmiş Milletler veya uluslararası başka herhangi bir gücün rol almasının söz konusu olmadığını söyleyen Muallim, Cenevre barış görüşmelerinin ilerleme sağlamadığını ve muhalefetle yerel "uzlaşma anlaşmalarının" Cenevre görüşmelerine bir alternatif olduğunu belirtti.  Muallim, Ürdün güçlerinin Suriye hükümetiyle işbirliği içinde olmadan ülkeye girmelere durumunda bunun bir saldırı olarak niteleneceğini belirtti. 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!