'Suriye'de muhaliflere çatışma için takviye gitti' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Suriyede muhaliflere çatışma için takviye gitti iddiası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 10:35

Reuters haber ajansı, Suriye'nin İdlib vilayetinde rejim muhalifi grup Ahrar el-Şam ile eski Nusra Cephesi savaşçıları arasındaki çatışmalar hız kazanmasının ardından, Türkiye'nin desteklediği Suriyeli muhaliflerden 150 kadarının Ahrar el-Şam'ı desteklemek üzere dün İdlib'e geçtiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Suriye'de devam eden iç savaşta, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad karşıtı muhaliflerin tümüne hâkim oldukları tek vilayet olan İdlib'de üstünlük için Ahrar ile Hayat Tahrir el-Şam rekabet içinde. 

Hayat Tahrir el-Şam'ı ağırlıklı olarak daha önceleri el Kaide ile bağlantılı olan eski Nusra Cephesi militanları yönlendiriyor.

İki grup arasındaki gerilim görüş ayrılıkları nedeniyle yakın dönemde artarken, bu hafta aralarında çatışma başladı.

Suriyeli muhaliflerden bir kaynak, Türkiye'nin Suriye'deki sınır ötesi askeri operasyonu Fırat Kalkanı'na katılan muhaliflerden 150 kişiye yakın bir grubun Bab el Hava sınır kapısını kullanarak Türkiye'den Suriye'ye geçtiğini belirtti.

İdlib vilayetini Suriye dışına bağlayan başlıca sınır kapısı olan Bab el Hava, Hatay'daki Cilvegözü sınır kapısının karşısında ve Ahrar el-Şam'ın kontrolünde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!