Stat hangi parayla yapılacak?

BEŞİKTAŞ, hazirandan itibaren bir tünelin içine giriyor. Fikret Orman’ın yaptığı sondajlara göre ilk ışık Ekim 2014’te; yeni stadın açılmasıyla görülecek.

Haberin Devamı

Statlar futbol kulüplerinin fabrikalarıdır. Öyle ki Galatasaray, gelecek yılların stat gelirlerini bile satmaya yeltenebiliyor(!). Ancak Galatasaray’ın Ali Sami Yen’den çıkıp Arena’ya gidişinin ticari bir fiyasko olduğu unutuluyor. ASY’nin üst kullanım hakkına sahip olan Aslan, yükümlülüklerini yerine getiremediği için Arena ile yapılan takasta sadece üzerinde futbol oynama hakkı elde ettiği bir stat aldı. Fenerbahçe’nin “O stat sizin değil” demesi biraz da bundan.

KAZMA VURULMADAN MODEL AÇIKLANMALI

BEŞİKTAŞ ise üst kullanım hakkına sahip olduğu İnönü’ye ay sonunda ilk kazmayı vuracak. Siyah beyazlılar, yeni stadı belirlenen sürede yaparsa ezeli rakipleriyle açılan makası büyük ölçüde kapatacak. Fakat stadı yapma modeline dair Orman, soru işaretlerini bertaraf etmeli. Belki önümüzdeki kongrede daha açık konuşur ama bence kazma vurulmadan açıklamalı. Stadı Beşiktaş İnşaat AŞ yapacak. Güzel. Peki meteliğe kurşun sıkan kulüp finansmanı nereden bulacak? ‘Kart 1903’ tanıtımında bu soruyu başkana sordum. Verdiği yanıt sportif direktör ve hoca konusundaki yanıtın aynısıydı: Bekleyin, göreceksiniz? Yeni stadın muhammen (tahmini) bedeli 95 milyon dolar. Uzmanlarsa en aşağı 120-130 milyon doları bulacağını söylüyor.

Haberin Devamı

AYBABA KARARI PROFESYONELLiK TESTiYDi

ORMAN, kulübü profesyonellere teslim edeceğini söylüyor. Yıllardır her kulüp bu modeli konuşur lakin kağıt üzerinde yetkili fiiliyatta ise yetkisiz olan sportif direktörler, vitrin süsünden öteye gidemediler. Orman, iktidarını profesyonellerle gerçekten paylaşabilirse şampiyonluk kadar kıymetli bir iş yapar. Aslında Orman, bu konuda yapacaklarına bir teminat olarak, Samet Aybaba’ya dair kararını net şekilde ortaya koyabilirdi. Başkan da Aybaba da her gün “Samet Aybaba gidecek mi, kalacak mı?” sorusuyla karşılaşıyor. Orman’ın cevaplarının alt metni bas bas “Yeni sezonda Aybaba olmayacak!” diye bağırıyor. Öye ya, Aybaba ile devam etse “Bu soruyu bir daha sormayın” der. Aksine Orman, muğlak yanıtlarla ‘top çeviriyor’. Pirinç aşkına bulgurdan olmama hesabı, Orman’ın düşündüğü profesyonelleşmeyle pek uyuşmasa gerek... Aybaba ile devam etmeyeceğini önceden açıklamayı istememesinin altında sahadaki futbolcunun da kulübedeki hocanın da hâlâ daha o kadar olgun olmadığı düşüncesi yatıyor. Ama bir yerden de başlamak lazım, değil mi?

Haberin Devamı

HER ŞEY OLURSUNUZ REZİL OLAMAZSINIZ

DERBİDE yaşananlar, ırkçılık tartışmaları ve nihayet işlenen bir cinayet... Bakıyorsunuz yine fırtına ekenler çıkıp konuşuyor. Hâlâ herkes ‘açıklayabilirim’ diyerek laf yarışında. Oysa sussanız daha evladır. Murathan Mungan’ın “Türkiye’de her şey olabilirsin ama rezil olamazsın” sözü, herşeyi etraflıca anlatıyor!!!.

SİYAH: Yeni sezonda nerede oynayacağının hâlâ belli olmaması.

BEYAZ: Taraftarın İnönü Stadı’na sade ama muhteşem vedası.

Yazarın Tüm Yazıları