Güzel olmadı bu

 Ünal Özüak dramatik mağlubiyeti içine sindiremedi..

Haberin Devamı

Top getirene sırtını döndürecek kadar baskı, ilk pas kanalındakilere top aldırmayacak kadar yakın oynama,2.pas konumundakilere topla oyuncu arasında kapmak için konuşlanma esasına dayalı(ball pressure & deny defence) yıllar öncesi ünlü koç Bobby Knight’dan dinlemiş, kitapçıklar halinde antrenör adaylarımıza dağıtmıştım.

Teorisi mükemmel pratiği imkansıza yakın zor, bu all risk savunmayı onca yıldır Obradovic kadar kusursuz saat intizamında yaptırana rastlanmamıştım. 80’li yıllardan beri teknik yönden tüm takımları izlerim. Savunma oyunun alkış toplamayan tarafıdır ve genelde oyuncular sinerjisini atıp sokmaya, başka deyişle tribün alkışına saklamayı tercih eder. Obradovic otoritesi işte bu saklamayı yıktı ve tüm takım savunmada mükemmele ulaştı. Ama bu yılgı savunması SARAS JASIKEVICIUS’un pırpır takımı karşısında hakkımız olan galibiyet getirmedi.

Haberin Devamı

Bıkmadan asıldılar maça

Galibiyet serisi Zalgris maçında sona ererken basketbolları her geçen gün yükselen misafirler en iyilerini oynadılar. Zalgiris’in çok hareketli hücumuna bahsettiğim savunmayı yapabilmek iki misli zordu. Onları örseleyeceğiz derken yorularak mücadeleyi sona kadar sürdüremeyen biz olduk. Katiyen maç bırakmayan Zalgaris ilk yarı boyu, KEVIN PANGOS ve AXEL TOUPANE’nin özel gayretleriyle nefeslerini ensemizde tutarak yakın ara oynadılar. İlk yarıda üçlükte % 70, 10da7 yakaladığımız dış isabet ve çembere gitme direksiyonunda Guduric’i gördük.

Takipte kalıp bitiren onlar oldu

Odaya 42_41 önde gittikten sonra yoğun Wanamaker&Kostas birlikte kullanım moduna geçerek 3.karar çeyreğinde savunmayı iyice sertleştirdik ama onlarda potamızın altında Brandon Davis ile fink atmaya başladılar. Ancak faul hakları erken dolunca serbest atış çizgisinden futbol değimiyle duran top bulduk. Çekya havayolları Jan Vessely smacıyla maç kırma noktasını yakaladık ama, bir sizden bir bizden berabere gidişi aşamadan son çeyreğe 64_63 girdik. Skorda eşitlik sürerken Vessely enerjisi salonu ayağa kaldırdı ama yılmayan rakip geri adım atmadan tam saha baskıyla hızımızı kesti. Datome kenarda fazla oturunca potaya gidişlerle ufaktan öne geçtiler. Dört kısayla tam saha baskıya dönerek ve topu içeri indirerek sayı yollarını, Nunnally üçlüğüyle açıp, eşitliği 4dk.kala tekrar yakaladık. Pangos’un panzehirini bulup bir türlü atışlarını engelleyemediğimiz akşamın kabusu Kostas’ın 14 saniye kala top bizdeyken yaptığı hatayla maçı vermesi oldu.

 

Yazarın Tüm Yazıları